31 December 2008

RAHSIA BULAN KELAHIRAN..

hai sumerrrr... ape khabar?? hik hik... ermm.. mlm ni tepat kul 12 kite akan menyambut tahun baru 2009.. happy new yearrrrr!!!!..

so, arini topik kite adalah 'RAHSIA BULAN KELAHIRAN'. topik ni agak menarik minat sy kerana dr bulan kelahiran kite blh tau sifat seseorg.. terdapat byk tafsiran mengenai sifat manusia berdasarkan bulan kelahiran mereka tp dr sumber2 yg sy bace dan perolehi, kebanyakkan tafsiran nye adalah hampir sama.. so, ape tggu lg????!! jom bace dan nilai sendiri diri anda..



JANUARI
* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.* Pandai mengambil hati orang lain.* Pendiam kecuali telah dirangsang.* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.* Cukup sayang pada kanak-kanak.* Suka duduk di rumah.* Setia pada segala-galanya.* Perlu belajar kemahiran bersosial.* Sifat cemburu yang sangat tinggi


FEBRUARI
* Berfikiran abstrak.* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.* Bijak dan pintar* Berpewatakan yang mudah berubah.* Mudah menawan orang lain.* Agak pendiam.* Pemalu dan rendah diri.* Jujur dan setia pada segalanya.* Keras hati untuk mencapai matlamat.* Tidak suka dikongkong.* Mudah memberontak apabila dikongkong.* Suka kegiatan yang lasak.* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.* Mudah mempamerkan marahnya.* Tidak suka benda yang remeh-temeh.* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.* Sangat berani dan suka memberontak.* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.* Pemerhatian yang tajam.* Suka hiburan dan sukan.* Suka benda yang bersifat seni.* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.* Belajar untuk mempamerkan emosi


MAC
* Berpesonaliti menarik dan menawan.* Mudah didampingi.* Sangat pemalu dan pemendam rasa.* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.* Suka pada kedamaian.* Sangat peka pada orang lain.* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.* Tidak cepat marah dan sangat amanah.* Tahu membalas dan mengenang budi.* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.* Suka berangan-angan.* Suka melancong.* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.* Kelam kabut dalam memilih pasangan.* Suka dengan hiasan rumahtangga.* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan


APRIL
* Sangat aktif dan dinamik.* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.* Punya daya mental yang sangat kuat.* Suka diberi perhatian.* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.* Sangat berani dan tiada perasaan takut.* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.* Emosi cepat terusik.* Cuba kawal perasaan.* Kecenderungan bersifat pendendam.* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.* Kuat daya ingatan.* Gerak hati yang sangat kuat.* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.* Sangat cemburu dan terlalu cemburu


MEI
* Keras hati & tegas.* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.* Pemikiran yang tajam.* Mudah marah apabila tidak dikawal.* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .* Perasaan yang amat mendalam.* Cantik dari segi mental & fizikal.* Tidak perlu dimotivasikan.* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.* Mudah dipujuk.* Bersikap sistematik (otak kiri).* Suka berangan.* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.* Daya khayalan yang tinggi.* Permikiran yang tajam.* Pandai berdebat.* Fizikal yang baik.* Kelemahan sistem pernafasan.* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.* Tidak berapa suka duduk di rumah.* Tidak boleh duduk diam.* Tidak punya ramai anak.* Rajin dan bersemangat tinggi.* Agak boros


JUN
* Berfikiran jauh & berwawasan.* Mudah ditawan kerana sikap baik.* Berperangai lemah lembut.* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.* Idea yang terlalu banyak di kepala.* Bersikap sensitif.* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.* Bersikap suka menangguh-nangguh.* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.* Cepat marah & cepat sejuk.* Suka bercakap & berdebat.* Suka buat lawak & bergurau.* Otaknya cerdas berangan-angan.* Mudah berkawan & pandai berkawan.* orang yang sangat tertib.* Pandai mempamerkan sikap.* Mudah kecil hati.* Mudah kena selsema.* Suka berkemas.* Cepat rasa bosan.* Sikap terlalu memilih & cerewet.* Kurang mempamerkan perasaan.* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.* Suka pada barang yang berjenama.* Mudah menjadi eksekutif.* Kedegilan yang tidak terkawal.* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.


JULAI
* Sangat suka didamping.* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.* Agak pendiam kecuali dirangsang.* Ada harga dan maruah diri.* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.* Sangat menjaga hati orang lain.* Sangat peramah.* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.* Berjiwa sentimental.* Jarang berdendam.* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.* Tidak suka benda remeh-temeh.* Membimbing cara fizikal dan mental.* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.* Layanan yang serupa terhadap semua orang.* Tinggi daya simpati.* Pemerhatian yang tajam.* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.* Mudah dan rajin belajar.* Suka muhasabah diri.* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.* Suka mendiamkan diri.* Suka duduk di rumah.* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.* Tidak agresif kecuali terpaksa.* Lemah dari segi kesihatan perut.* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.* Minta disayangi.* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.* Terlalu mengambil berat.* Rajin dalam membuat kerja


OGOS
* Suka berlawak.* Mudah tertawan padanya.* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.* Berani dan tidak tahu takut.* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.* Pandai memujuk orang lain.* Terlalu pemurah & bersikap ego.* Nilai harga diri yang sangat tinggi.* Dahagakan pujian.* Semangat juang yang luar biasa.* Cepat marah & mudah mengamuk.* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.* Sangat cemburu.* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.* Cepat berfikir.* Fikiran yang berdikari.* Suka memimpin & dipimpin.* Sifat suka berangan.* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.* Belajar untuk bertenang.* Sikap kelam kabut.* Romantik, pengasih dan penyayang.* Suka mencari kawan


SEPTEMBER
* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.* Sangat cermat, teliti & teratur.* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.* Pendiam tapi pandai bercakap.* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.* Sangat sensitif yang tidak diketahui.* orang yang banyak berfikir.* Daya pentaakulan yang baik.* Otak bijak & mudah belajar.* Suka mencari maklumat.* Kawal diri dari terlalu mengkritik.* Pandai mendorong diri sendiri.* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.* Suka sukan, hiburan & melancong.* Kurang menunjukkan perasaannya.* Terluka hatinya sangat lama disimpan.* Terlalu memilih pasangan.* Sukakan benda yang luas.* Bersistematik


OKTOBER
* Suka berbual.* Suka orang yang sayang padanya.* Suka ambil jln tengah.* Sangat menawan & sopan santun.* Kecantikan luar & dalam.* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.* Sentiasa berkawan.* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.* Cepat marah.* Macam pentingkan diri sendiri.* Tidak menolong orang kecuali diminta.* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.* Tidak suka terima pandangan orang lain.* Emosi yang mudah terusik.* Suka berangan & pandai bercakap.* Emosi yang kelam kabut.* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).* Suka melancong, bidang sastera & seni.* Pengasih, penyayang & lemah lembut.* Romantik dalam percintaan.* Mudah terusik hati & cemburu.* Ambil berat tentang orang lain.* Suka kegiatan luar.* orang yang adil.* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.* Mudah patah semangat


NOVEMBER
* Banyak idea dalam perkara.* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.* Berfikiran kehadapan.* Berfikiran unik dan bijak.* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.* Pemikiran yang tajam.* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.* Sesuai jadi seorang doktor.* Cermat dan teliti.* Personaliti yang dinamik.* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.* Terlalu degil dan keras hati.* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.* Tak suka marah kecuali digugat.* Mudah ambil berat terhadap orang lain.* Pandai muhasabah diri.* Cara berfikir yang lain dari orang lain.* Otak yang sangat tajam.* Pandai mendorong diri sendiri.* Tidak hargai pujian.* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.* Cuba sampai berjaya.* Badan yang sasa.* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.* Suka duduk d irumah.* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.* Bercita-cita tinggi.* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah


DISEMBER
* Sangat setia dan pemurah.* Bersifat patriotik.* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.* Bercita-cita tinggi.* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.* Seronok bila didampingi.* Suka bercampur dengan orang.* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.* Tidak pandai berpura-pura.* Cepat marah.* Perangai yang mudah berubah-ubah.* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.* Benci pada kongkongan.* Suka berlawak.* Pandai buat lawak dan berfikiran logik


ermm.. so cmne? kene x dgn diri anda?? hehehe.. 'RAHSIA BULAN KELAHIRAN' ni adalah hasil kajian Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.

amek yg positif n yg negatif tu tinggalkan la yer.. hihihiihihi... take care.. bye... roger n outtt!!!

26 December 2008

Destiny

ermm... hai sume... lame dh x post ape2 kt blog ni.. huhuhu... so, ari sy nk share 1 video dgn korg sume.. lagu yg sy suke sgt.. My Destiny.. huhuhu.. hope korg enjoy dgr lagu nih... n jgn lupe komen yerk... niceeeee... hahahaha..

video

video ni sy wt sendiri tau... tp hasil nye amatur laaa... hahahahaha.... tp layan jela yerkk.......

19 December 2008

Rumahku Syurgaku... hik hik

u all ade umah x?? ekekekeke... mst la ade kn... umah merupakan keperluan yg penting.. klu xde umah, kt mn nk tdo?? xkn ari2 nk tdo kt hotel plak kn?? ekekekeke...

tp umah mcm mn nk u all nk? yg u all idam2 kn?? bg sy, sy nk umah yg besar, cantik & bersih.. sy bygkn umah sy nnt mst la warne pink.. luar dlm kaler pink... hihihi...

skrg sy tinggal dgn family... nk tgk umah kitorg x??? mcm dlm "deko bersama eric" tau... hahaha..... meh2 kite saksikan..















huhuhuhu... meja mkn kitorg ni.. ahli keluarga xramai, so meja pn comey jela.. mmg cukup2 je kusi die.. hihihihi

mcm mn?? ade x mcm "deko bersama eric"??? klu u all nk tau, susun atur rumah ni sumenye idea mama & ayah.. Mama mmg minat kemas2 umah ni.. korg xtgk lg koleksi mjlh Anjung Seri yg die ade.. mjlh2 tu la yg di usung nye ke sana kemari... hehehe... mama suke menghias bhgn dlm umah, ayah plak lanskap kt luar umah.. nk tgk hasil kerja ayah?? ekekekeke... ayah jgn sengih2 bace tu... ekekekeke..












hehehe... ni la kolam ikan kap ayah... hehehe... tp cian tau, ikan die asyik jd menu lunch, dinner n supper kucing umah sblh jerk.. hahahahaha..


ade lg gmbr nye... meh2.. jom2...








ermmm... ni la die tmpt kami berehat pd hujung minggu... hehehehe.... kdg2 mlm2 pn ayah ngan mama datink kt cni la.. sy ngn dak pu3 ni skodeng je la... hahahahaha... ooopss.. jgn mara haaaa.. nnt kne jual.. sbnrnye ade byk lg gmbr2 menarik.




korg xtgk PA system kepunyaan ayah lg... fuhhhhh.. terliur beb.. bg yg suke berkaroke tu, klu dtg umah mmg geremmmmm jer tgk.. hahahaha... kitorg pn kdg2 melalak gak ujung2 minggu... sj je nk hiburkan jiran tetangga.. ahaks..

kitorg ni mmg keluarga seni.. mmg seni abeh kitorg ni.. haaa... klu korg nk sewa PA system ayah pn blh.. mn tau korg nk kawen ke nk bertunang ke.. kakak korg ke, abg korg.. sume blh.. hahahha... murah2.. jualan murah hari2... hik hik...

klu nk wt function pn blh... kami bersedia berkhidmat utk negare.. HIK HIK HIK...

ok, now ... save the best for last... ahaks... bedroom!! hahahaha..tau la sapo punyo bedroom ni kne rembat.. cian2.. meh2.. korg jgn bgtau org len.. ekekekeke...




hehehehe... guess whooooooo???? ekekeke... comey nye bilik ni... sape punye laa... ermmm,, rs nk tdo plak bl tgk.. hahahaha.... ehhhh,, ade sesuatu yg kurg la... mn simut kotak2??? simut kain perca tu mn??? mst c pu3 curikkkkk.... huwaaaaaa... bg blkkkkk... ekekekeke.... ade 2 ekor kt ats katil tu... ank sape la tu... ekekeke...

sekor name die baby-kur... sekor lg baby-b.. wakakakaka... cute nyeeee... mcm tuan blog ni kn cute die??? hahahaha..... ok la... sampai cni jer cite "Rumahku Syurgaku".. bg la komen yerk.. hehehe... ok roger & out!!!

p/s: Jgn Tru aksi ini di umah... Watchaaaaaaa!!!??? haiyarghHHHHH!!!!

Lagu Best!!?!!

video

Lagu ni adalh nyanyian Atsumi Saori.. knp sy pilih lagu ni?? sbb sy minat sgt2 cite ni... u all penah tgk x anime Midori No Hibi (Midori Day's)?? Kisah seorg budak ppuan yg sgt meminati seorg dak lelaki drp sekolah len.. Die hanye dpt tgk dak lelaki dkt stesyen keretapi jer..

Thn, di pendekkn cite, suatu pg yg indah ni, dak ppuan ni bgn dr tdo.. tibe2 die dh bertukar jd tgn kanan kpd dak lelaki ni... oops... lupe nk bgtau, dak ppuan ni la Midori.. dak lelaki tu plak Seiji.

So, bl du2 dh bgn maka terkejut beruk lah mereka dgn kejadian tu.. jd hidup la midori sbg tgn kanan Seiji utk beberapa ketika.. ekekeke... nk tau cte seterus nye????? u all tgk la sendiri anime ni... best... xrugi.. romantik gtu.. hahahahaha...

korg dgr jela lagu ni yerk... klu korg nk karoke sekali pn blh... hahahaha... tp pastikan sore anda merdu didgr... hik hik....peace.. roger & out!!!

Keboringan yang melampau...


fuhhhhh... borink gler... skrg tgh cuti sem... smpi 4 Jan 09.. bosan btol... xde ape2 aktiviti pn.. cume skrg ni musim org kawen.... cni org kawen, sane org kawen... sume org la nk kawen... ekekeke... nek muak mkn nasi minyak.. tp klu sekali2 tu ok jer.. hik hik..

dlm fikiran sy ni nk g osesyen.. tau osesyen tu ape? ekekekek.., 'outstation'.. hehehe... tp nk g mn pn xtau.. abeh dh 1 mesia ni s jelajah dh.. klu dpt g pantai best jgk.. releks jer... tp dh berape kali bg hint baikkkk punye kt ayah tp die wt derkkkk jer.. aiseyy...

kesimpulannya, dok jela umah.. huhuhuhu.... cedey... hik hik... ok la peace out!! papai...

18 December 2008

keindahan sebuah kolam mandi.. ahakss..


ermmm... cantik nye... best nye kolam mandi... terjunnnnnn!!!!...huhakkkkk!!!?? utk pengetahuan u all sume, ni dkt kuantan. dhe ru beach resort.. act, sy mmg suke pegi melancong.. bygkn anda sedang berehat2 di tepi kolam renang yg cantik dan tenang... petang2 g jejln kt tepi laut.. fuhhhhh... relek jer kn? kn?
hehehehehe.... bl la nk pegi lg ni??!! hrp klu ayah & mama bace blog ni, dpt la kire nye memahami ati nurani anak mu ini... wakakakkakaka.... jom osesyen!!!! ekekeke... pu3 ko jgn ketawa2.. sekeh nak? ekekekeke... peaceeeee....

WELCOME


hai.. sy nursharqia @midori.. so, mulai hari ini anda semua blh la berkenalan & join sy melalui blog ni.. Mcm2 ada.. ekekeke... nnt blh la kite bertukar2 link.. sy ade mcm2 minat.. tp blogging ni biase jela.. sekadar hobi utk menaikkan bil elektrik... wakakakaka... so, c u soonnnnn... peace..

oopss... ape kne mengena c eragon kt sblh ni?? sy pn konfius... hahahhahahaha... cite best nih... nek naga.. jom nek naga!!!!??!!!!...ekekekeke..

Followers