27 February 2010

BUDAK 3 TAHUN DITENDANG MACAM BOLA!!

Salam semua pembaca setia blog MIDORI... (wahh.. ada ke org bace blog ko ni MIDORI oi?).. ngee.. Lantak la kan.. Entry hari ni adalah mengenai seorang budak berumur 3 tahun yang dibelasah oleh *teman lelaki* ibu dia..

Dari pembacaan MIDORI, kejadian berlaku padang bola sepak di Kampung Batu 30, Ulu Yam Lama, Batang Kali, dekat sini, petang kelmarin. Menurut seorang saksi yang tengok kejadian tu, adik Syafiah Humairah ditendang macam bola oleh boyfriend dia.. (kurang ajar!!)

Bayangkan la budak umor 3 tahun ditampar sekuat hati, dipijak kepalanya dan ditendang macam bola!! Manusia ke setan boyfriend mak dia tu? Apa hak dia nak buat Shafiah macam tu?? Dan yang paling MIDORI tak puas hati tu, orang ramai yang ada dekat tempat kejadian tu cume TENGOKKKKK aje!!!.. Katanya lelaki tu ugut diorg.. Perhhh.. Dia sorang, korang tu ramai, kasi penangan la sorang sekali kompem rebah!!!.. Tak pun call la polis!!! Eeeee saket hati MIDORI bace cerita macam ni!!

Kalau MIDORI ada kat situ, MIDORI amek kayu pastu ketuk kepala dia banyak-banyak kali!! huh!! Eeeeeeee geram nye MIDORI dengan orang yang tak buat apa-apa untuk tolong adik tu.. Huhuhuhu :'(.. Boleh diorang cume tengok jer? Tak de ke usaha untuk leraikan jantan sial tu dari buat Syafiah macam tu??

Lagi menurut berita, lepas dah puas jantan sial tu sepak terajang, Syafiah di angkat masuk ke dalam teksi die, dan dipukul lagi padahal budak tu dah tak bergerak langsung! Manusia apa ni???!! Kalau dapat nak je MIDORI tendang dia plak macam bola.. Tak pun langgar die dengan lori bagi lenyek!!!

Betul la manusia semakin kejam dan dah tak ada sifat keperimanusiaan!! Ko jadi binatang je la jantan sial!!.. Sedih nya.. Adik Syafiah Humairah dah meninggal.. Al- Fatihah untuk arwah..

Banyak MIDORI baca kisah teman lelaki ibu memukul bakal anak-anak tiri mereka.. MIDORI ingin memberi nasihat kepada ibu-ibu tunggal supaya berhati-hati memilih pasangan. Siasat betol-betol siapa lelaki tu.. Kadang-kadang depan kita baik tapi belakang kita?? Jadi setan!!.. Kalau ada orang bercerita mengenai kelakuan buruk kekasih kita tu lebih baik siasat dulu.. Bukan MIDORI nak kata semua lelaki sama, tapi sekurang-kurangnya dapat mengelakkan perkara macam ni daripada berlaku.. Kesian anak-anak menjadi mangsa.

Sekian dari MIDORI.. Kalau pembaca sekalian nak baca berita penuh klik link ni.. Mana tau anda tak sempat nak buka paper lagi arini kan..



Bila la kekejaman nak berakhir??

25 February 2010

AL-KISAH

Salam.. Maaf la hari ni MIDORI takde cerita nak kongsi dengan u ols.. MIDORI kebosanan yang teramat-amat..

MIDORI pn takde mood untuk berfikir. Ngeee.. Cume ada 1 jer yang buat MIDORI tergelak baru sekejap ni.. Al-kisah kak ina & baju melayu ungu atau dalam bahasa inggerisnya purple.

Ceritanya macam ni, tengah syok MIDORI layan lagu Baik-baik Sayang tiba-tiba dengan konpiden nye kak ina (Pengurus Dobi Ayah MIDORI) datang kt MIDORI.. Dengan memegang seluar baju melayu yang die nak gosok die pun berkata,

Kak Ina : "Dik (MIDORI la tu), seluar ni kaler ape?"
MIDORI : "kaler ungu"
Kak Ina : "Bukan kaler purple ke?"
MIDORI : "erk?? &#^&#%&%@%#?!".. Kahkahkahkahkah

MIDORI rs nak ketawa guling2.. hahahaha.. Aduyai Kak Ina.. Kan dah malu sendiri.. Puas la MIDORI terangkan kt die, ungu tu bhs melayu, purple bhs inggeris.. hahahaha.. Kesian kak ina.. hahahaha.. Sampai skrg ni MIDORI dok tahan gelak jerk.. hahaha.. Kesian kt die, myb die penat sangat gosok baju customer, tu yang sampai fikiran die jadik berkecamuk, bercelaru & keliru.. Ngeeee~..




Kain baju nak di gosok terlalu banyak dekat kedai dobi ni..

24 February 2010

MIDORI WON A ONE MILLION BRITISH POUNDS STERLING!!

MIDORI nak berkongsi dengan u olls semua satu e-mail yang dihantar oleh encik yahoo ke inbox MIDORI hari ni. Act, e-mail macam ni bukan hari je MIDORI dapat dah beribu-ribu kali dah!! (Wahh dramatik sungguh aku!).

Ini plak yang terbaru. Haram jadah apala diorg ni anta e-mail ni.. Tak penah pn MIDORI dengar, tengok, nampak perkara ni benar-benar berlaku. Apa yang MIDORI maksud kan disini ialah e-mail berkaitan lottery. Dah banyak kali dah ni MIDORI menang. Kalau ikut kan dah jadi jutawan dah! Warwarwar.. Let's see the email.

Yahoo/Msn Lottery IncoperationBaley House,
Har Road Sutton,
Greater London SM1 4TE
United Kingdom.Dear Sir/Madam

This is to inform you that you have won a prize of (GBP£1,000,000.00)ONE MILLION BRITISH POUNDS STERLING from the for the month of Febuary 2010 Lottery promotion which was organized by YAHOO/MSN & MICROSOFT WINDOWS,

Your email address was selected among the lucky winners from the millions email subscribers through electronic balloting System without the winner applying.
These are your identification numbers:
Batch Number.......YM 09102XN
Reff Number..........YM35447XN
Winning Number.....YM09788

Do fill out this Claims Verification and Funds Release Form to the Event Manager below:.
1. Full Name....
2. Full Address.........
3. Occupation..............
4. Age/Sex:.....................
5. Phone Number/ Fax............
6. Country :.....................
7. Ref/ Batch Number.................
8.How do you feel as a winner?..... Haram Jadah!!

CONTACTMr.Desmond TerryOffice Of The Prize Payment Authority
Telephone: +44 704 574 8158E-mail: info.mrdesmondofficedep@yahoo.com.hkCongratulations once again.Sincerely,Mrs. Sarah OwenLottery Online Co-Ordinator

Hahaha.. Kalau u olls nak tau bende ni la yang memenuhi kotak inbox MIDORI.. dah delete, jup lagi mesti ada lagi.. Hampeh btol..

Bende ape sebenar nye ni? Bila bukak email tgk ade 18 New Mail.. Wahhh bestnye.. (Utk pengetahuan u olls, MIDORI mmg suke kalau tgk ade email baru kat inbox MIDORI).. Dengan perasaan keterujaan yang amat sangat, MIDORI pn klik kt inbox tu. Klik!! (Haa siap sound ko!!).. Hahaha.. Sekali bila bukak, hurmmm.. ni la email nye..

MIDORI betol-betol musykil la, sebab diorang ni memang tak pernah putus asa anta email tu.. Padahal semua nya MIDORI tak pernah balas dan akan delete terus!

Lagi satu yang MIDORI musykil ialah, adake orang akan balas bende-bende macam ni? I mean, kalau takde orang balas, ape kejadahnya diorang duk buat bende-bende macam ni kn? Kalau takde sambutan buang masa la kan? Hurmm.. Kemusykilan terus melanda benak pemikiran midori..


U OLLS PENAH DAPAT? KOMPEM PENAH KN? JUTAWAN DAH KITE! HAHAHA

ASAM JAWA BERPERISA BIAWAK

Asam jawa merupakan bahan masakan yang popular dikalangan orang Melayu.. Kebanyakkan masakan mesti ditambah dengan asam jawa.. Mak MIDORI kalau masak sambal tu, tak sah kalau tak letak sedikit asam jawa..

Al-malangnya, hari dalam surat khabar MIDORI terbaca satu berita yang membuatkan midori tak de selera nak makan masakan yang ada asam jawa.. huhuhu... Mana tak nya, dalam berita tu seorang wanita yang nak masak asam pedas untuk hidangan tengah hari jumpa kepala biawak dekat dalam asam jawa tu!!

Eeeeee.... U olls semua bayangkan la.. Tengah syok2 die ramas-ramas asam jawa tu sekali die rasa ada bende keras & kasar kat asam jawa.. Bila die tengok rupenye ada kepala.. Die ingtkan kepala ular tp bile jiran die basuh, tengok-tengok kepala biawak.. Eeeee... Hampeh betol la pengusaha asam jawa tu.. Entah macam mana la agaknya kilang diorang tu..

Bayangkan biawak masuk kt dalam asam jawa pastu siap dibungkus cantik2.. Perhhh... U olls cube bayangkan lagi, mesti kilang tu buat asam jawa tu dalam kuantiti yang banyakkan? So, mesti dah bercampur dengan biawak tu.. Jadi la *Asam Jawa Berperisa Biawak*.. Euuuwwww...

Kembang tekak MIDORI bila teringat kepala biawak tu.. Pada u olls yang xsempat baca paper lagi, ni link die *Asam Jawa Biawak*




Ni la asam jawa tu.. Wanita ni akan buat laporan kepada Jabatan Kesihatan Negeri. Bagi MIDORI la kan, better pihak pengilang tarik balik asam jawa yang diorg dh edarkan. Maksudnya tarik balik asam jawa yang dibuat pada tarikh yang sama dengan yang ada biawak tu. Huhuhuhu.. Yela sebab dah tau kan asam jawa tu memang dah tercemar, takkan nak biar pengguna menggunakan asam jawa tu lagi. Huhuhu.. Memang la diorg kene amek risiko kerugian tu.. Lain kali harap diorang betol-betol menjaga kebersihan kilang diorang..

Tapi tekak MIDORI ni tetap kembang kalau teringat asam jawa yang dibuat di Ipoh, Perah.. Huhuhuhu...

APA PENDAPAT U OLLS?

23 February 2010

CONTEST MARI JAGA P.PINK

Hahaha.. Kenapa ko ketawa MIDORI? Hahahaha (ketawa lagi!!) kikiki.. untuk pengetahuan u olls semua, MIDORI baru jer menyertai 1 contest yang dianjur kn oleh seorang rakan blogger kite iaitu Billet-DOux..

Kalau u olls n Billet nk tau, ini lah contest pertama yang MIDORI join setelah hampir setahun berblogging.. Hahaha.. Sbb nye adalah, MIDORI suke pink, kebetulan tajuk contest nye *Mari Jaga P.Pink*.. Disebabkan MIDORI suke sgt2 pink, MIDORI terus je join contest ni.. Hahaha..


Untuk menyertai contest ni banyak dugaan yang MIDORI tempuhi, almaklum lah 1st time nk join contest.. hahaha.. Orang suh copy banner, ntah ape2 yang MIDORI buat.. Tp akhir nya dapat jugak copy banner tu.. Huhuhu.. Tuu ade kt tepi tu..


Kepada u olls yang nk join contest ni senang jer. Ikut jer syarat yang Billet-DOux bagi ni...



Terbuka kepada semua warga Malaysia yang tinggal di Malaysia.
(Kalau di luar negara bleh gak join tapi hadiah akan dihantar ke alamat tetap di Malaysia)

Syarat WAJIB nya adalah:
Jadi followers
(untuk tgk update)


Copy banner contest kat atas letak kat sidebar anda
(pastikan nampak oleh pembaca, takleh tipu kerna akan di check,
link terus kepada contest ini ya)


Lastly tinggalkan komen anda seperti berikut:
anda : saya mampu menjaga p.pink kerana.....
(cth: saya mampu menjaga p.pink kerana saya comel)

OPTIONS
(pilih antara satu)
Letakkan link saya kat blog list anda
Buat satu entri khas
Emelkan kepada 5 orang rakan anda link ini.


Haa ni la P.Pink yang kite kene jaga tu.. Tomey kn? ngeee... Mata bulat..


Yang bestnye, MIDORI rs memang MIDORI dh sewel td, pemenang akan memenangi SKINNY ear-eit Headphones ultra-slim housing 8.5 mm. Yang MIDORI plak dok bace slim handphone.. Kahkahkahkah.. Gelak kn diri sendiri! hahahaha.. Blur sungguh ko ni MIDORI oiiii!! hahaha.. Mr. Starlight sile tolong MIDORI ni haa.. Kahkahkahkah..
p/s untuk Billet: Ade peluang ke MIDORI ni? hahahahaha..





BAIK BAIK SAYANG.

Diatas kebosanan yang melanda jiwa MIDORI ni.. MIDORI hanya melayan sebuah lagu yang syahdu jer.. huhu.. Lagu *Baik-baik Sayang* nyanyian Wali Band..

Sebenarnya MIDORI tak pernah langsung dengar lagu ni sebelum ni.. Tp adik2 MIDORI la, tiap kali nek kete kompem diorg akan memakse MIDORI dengar lagu ni tau.. Diorg sendiri yang pasang lagu ni.. Rs angin 1 badan pn ade, tp MIDORI sabar jela... Sabar tapi mulot membebel.. Hahaha..

Ntah lagu ape ntah yang korg ni dengar? Tak paham aku! Tukar2! (Haa tu la yg MIDORI bebel kn).. Tp diorg tetap pasang jgk.. Aduyai.. Tapi akhir nya MIDORI pn *tersuka* dengan lagu ni.. Tang chorus die tu yang wt MIDORI suke.. Dh la suare die merdu je kn.. huhu..

Ni la lirik die.. yang MIDORI bold kn tu adalah part yang midori suke..

Baik Baik Sayang - Wali

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku


Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Huhuhu.. Sambil taip entry ni pn MIDORI tengah dengar part tu.. huhuhu.. Tetibe teringat kn seseorang.. Baik- baik yer cayang.. hahaha.. ee geli! (alalalaaa.. geli plak) hahaha..

Tak sangka betol ade orang boleh tulis lirik yang menyentuh perasaan MIDORI.. ngeee~ Kalau u olls nak dengar carik ar sendiri yer.. hahaha... astalavista bebeh!

22 February 2010

Setiap 1 ribu : 999 ke Neraka dan 1 saja ke Syurga

Tadi MIDORI masuk dekat 1 forum.. So, tengah2 layan thread2 kt situ, ade 1 thread yang menarik MIDORI untuk bace thread die.. Sangat panjang.. Untuk pengetahuan u olls, MIDORI xberape suke sangat bace thread2 panjang kt forum2 ni.. Tp ntah mcm mane terdetik kt hati nurani midori ni untuk bace thread yang di post oleh *e-boss*..

Dalam thread die ni, die menceritakan bagaimana keadaan nya apabila Hari Kiamat berlaku. Mcm mn proses2 kiamat tu.. So bile MIDORI bace sampai abeh kn, MIDORI rs tertarik & tersentap bila menurut cerita, hanya SEORANG dari 1000 org akan sampai ke syurga. 999 lagi akan jatuh ke dalam neraka bila mereka melintasi titian Siratul Mustaqi.. Huhuhu.. Berdebar rasanya hati ni..

Terima kasih pada e-boss yang membuka thread yang bagus macam ni.. Kalau u olls nk bace klik e-boss. Tak rugi kalau u olls bace.. huhuhu..

UNTUK ANDA YANG INGIN MENGURUSKAN BADAN

Adakah anda mengalami masalh berat badan yang berlebihan? Obesiti? Sakit Jantung? Selulit? MIDORI ade penyelesaiannya.. Hihihi.. Dah macam duta produk pelansingan plak MIDORI ni.. kikiki.. Untuk pengetahuan u olls sume, MIDORI tengah mengikuti 1 program diet. Bukan saja untuk kurus kan badan tp dapat membantu menghindarkan pelbagai penyakit yang merbahaya.



Selain dapat menguruskan badan, ia juga dapat mengelakkan kita daripada penyakit jantung. Ini terbukti kepada salah seorang pengguna produk ni. Dia merupakan pengidap penyakit jantung, bila dia ambil produk ni dan mengikuti arahan pemakanan yang diberikan, bukan saja berat badan dia turun, tetapi penyakit jantung dia pn hilang.. Menarik kn??



U olls pn tau kan Gemuk & Obesiti boleh memberi pelbagai kesan, terutamanya dari segi ketrampilan diri dan juga penyakit seperti darah tinggi, kencing manis, jantung (seperti yang disebut tadi), masalah sendi/athritis, SUKAR MENDAPAT ANAK, batu karang dan pelbagai lagi.



Jadi, sekarang MIDORI tengah mengikuti program ni.. Act, MIDORI tak la gemuk sangat.. Cume MIDORI nak kontrol sikit berat badan MIDORI.. Tak nak melebihi paras BMI.



Apa produk yang MIDORI maksudkan disini ialah *BeauTreme*. Produk ini dikeluarkan oleh Syarikat Gamat Emas SDN. BHD, yang merupakan syarikat milik bumiputera 100%. Mereka mengeluarkan pelbagai jenis produk kesihatan yang berasaskan gamat.



BeauTreme merupakan sejenis makanan bernutrisi yang diformulasikan khusus mengandungi kandungan semulajadi. Kombinasi bahan-bahan semulajadi ini membantu badan membakar lemak dengan lebih efektif. Gamat dapat membantu meningkatkan kadar metabolisma badan kita. Selain itu, Plantago ovata pula membantu mengurangkan kolesterol dalam darah di samping membuang lemak dalam usus (tanpa menyebabkan cirit-birit).

Yela, sebelom ni MIDORI ade jugak cube produk kurus lain tp sume nye menyebabkan perut MIDORI meragam.. huhuhu.. U olls yang penah mkn ubat kurus mst tau macam mane rasenye kn? hihihihi..



Jadi, cara pengambilan dia pun mudah, 1 packet setengah jam sebelom mkn. Kita kene ambil sekurang-kurangnya 2 packet sehari.





Haa ini la produk tu. BeauTreme.. Kalau ada kawan2 yang berminat boleh hubungi Puan Zue. Dia la agen Gamat Emas yang menjual produk ni.. U olls boleh kol die di no 014-232 1062.

Hihihi.. Doakan la kejayaan MIDORI tuk dapat berat badan yang MIDORI idam kn yer!! 46-48kg only!! Woww!!


Pizza.. Nyam nyam..

Now U see....
-
-
-
-
-

Now U Dont!! hahahahahaha..
Haa ni la 2 orang budak yang perabih kan pizza tu.. hahahahaha.. Yuyun & Wawa..



Ni plak yang MIDORI mkn smlm.. Meatball Cheese Baked.. Act, ni Kids Meal.. Tp MIDORI suke!! Kalau pegi pizza mst MIDORI mkn ni jer.. Ermmm best nye klu ade org banje lgik.. hihihihi.. En. Starlight, sile banje MIDORI mkn pattt.. hahahah



21 February 2010

Bang Bil & Filem nye

Fuh.. td MIDORI g tengok wayang.. Mak la yang beria sangat nk tgk c Bang Bil@Nabil tu.. Kitorg pn beli la tiket cite *Lu Pkir La Sendiri*..

Hurmm.. Dr mule sampai akhir MIDORI xpaham cite die.. Aduyai.. Yang MIDORI tau, cite die pasal die asyik kene buang kje.. pastu suke gaduh2 ngn c Puteri Sarah tu, pastu jatuh cinta, pastu Puteri Sarah tinggalkn die kt tepi jalan. Bang Bil pn balik jalan kaki dalam hujan lebat.. Perasaan MIDORI mase tu? Hurmm... Nak ckp sedih tak sedih, nk ckp kesian tak kesian.. adessss...

Bang Bil.. Bang Bil.. Cite ni mmg takleh lawan *Adnan Sempit* la.. Mane tak nye, kite tgk c Adnan tu pn dh nk gelak blom dgr die speaking london lg.. hahaha.. Aduyaii..

Td panggung pn xpenuh.. Mase MIDORI g tgk *Adnan Sempit* aritu, panggung penuh!!.. Pdhl dh lame tayang dh cite tu.. Tp td kosong je panggung.. Adk MIDORI siap boleh baring2 kt sit tu baik punye...

Apela Bang Bil ni buat.. Aduyai... Kesimpulan yang MIDORI leh buat adalah, Bang Bil mmg suh kite pikir sendiri ape maksud & motif filem die tu.. ahahahahaha.. Sori Bang Bil, u better do a better movie than this next time!!

Tapi pada u olls yang nak pg tengok tu, p je la.. Sbb ni cume pandangan MIDORI.. Mayb cite ni tak kene ngn selera MIDORI tp menepati selera u olls. Manusia mempunyai kegemaran yang berlainan.. Cume MIDORI harap pasni Bang Bil dapat berlakon filem yang lebih mantap lg..Huhuhu.. Hidup Irma Hasmie!! (i suke tgk die.. cute sgt2..) kekekeke...

Untill then, sayonara babe!!.. (ape aku ckp ni? arghhh lantak kooo!)

19 February 2010

ONE DAY IN CAMERON HIGHLAND.. NGEEE~

Pemandangan Cameron Tea Valley sewaktu pagi.. Nyaman sangat-sangat..



Wawa & Mamat tengah sibuk berposing sambil tunggu air teh tarik *masalah* sampai.. hahaha

Sesi bergambar berlatar belakangkan Cameron Valley.. Sejuk tau mase ni..

Family MIDORI di ladang teh.. Cantik sangat-sangat tau pemandangannye..

Hahaha.. Mamat yang keletihan setelah berlari-lari kt ladang teh..

Mamat, Wawa & Nisa.. Cantiknye pemandangan..

Abg Wan, Wawa & Mamat.. Tengah tunggu teh tarik *masalah*.. hahahaha..

Gambar Atas & Bawah: Pekerja ladang teh tengah petik daun teh..



My mom pn sempat posing kt tgh2 ladang teh... Dikelilingi pokok2 teh.. Nyaman sangat..

Yuyun dapat posing dekat tempat yang paling cantik.. Perhh.. Tensen i..

My Family again!!! hahaha

Ermmmm.. Nyam nyam nyammm.. Strawberi coklat.. Ermmmmm terliur MIDORI... hahaha

Strawberi again!!

Mahal!! hahahaha

Ladang Strawberi.. Boleh petik sendiri tau kalau nak.. Tp bayor la 10hengget!!!.. hahaha

Abg Wan & NIsa: Tengah tunggu strawberi untuk di bedal.. hahahaha

Again!! Pokok strawberi..

My sis & her family..
Hahahaha.. banyak lagi pic2 yang MIDORI sempat snap.. Tak terlarat nak upload.. kahkahkah.. So, U allz yang xpenah pergi lagi Cameron Highland, pergi laaa.. Besttt.. Tp nasihat MIDORI *Jangan pergi time rayer cina, sbb jemmmmmmmm!!!*
Kitorg sampai xdapat nak naik ke Ladang Teh Boh sbb terlalu sesak.. Kereta xbergerak lgsg!!.. huh... Tensen2.. MIDORI terpaksa patah balik ke brinchang... Sbr jela




17 February 2010

RABBIT PARK, BUKIT TINGGI


























Rabbit Park, Bukit Tinggi, Pahang.. Situ la tempat yang mula-mula kitorg tuju. Menjerit2 mamat sbb die mmg suke binatang-binatang ni.. Hihihi..
Selepas beberapa jam perjalanan kitorg mendaki Bukit Tinggi, tetibe kitorg ternampak signboard Rabbit Park. MIDORI yang drive mase tu terus buat *drift* nak masuk parking.. hahaha..
Dah parking tu ape lg, sume kelam kabut kuar dr kete sbb nk tgk rabbit.. Dah beli tiket pe sume kitorg pn masuk la Rabbit Park tu.. Macam yang korg tgk, rabbit tu sume tomey2.. Adik MIDORI c Yuyun tu selamber je pergi angkat rabbit tu.. eee die ingt patung ke ape.. MIDORI suke tgk tp takut nk pegang.. ngeee
Kalau korg nk tengok rabbit datang la kt cni.. Korg leh masuk kt tempat khas yg kite boleh masuk pastu boleh lari2 dengan rabbit tu.. hik4.. tomey tau..
Tengok je la rabbit2 kt pic tu sume tomey2.. Pastu pic yang last tu kn, tu la G-Force.. hahaha.. yang men kt wayang tu.. Darwin, Juane, Hurley n ade lagi 2 MIDORI tak ingat name die.. hahaha.. Hamster yang konon2nye super hero.. ngeee









15 February 2010

CAMERON HIGHLAND I'M COMINGGG!!

Hahahaha.. hi u allz.. esok MIDORI nak pegi Cameron Highland dgn family. Mayb dalam kul 4 pg kitorg akan gerak sbb nk ber*brekpes* dengan menghirup teh kt lereng bukit.. wahhhh gitu... mst nyaman jer perasaan mase tu kn? hahahaha

MIDORI xsabar nk snap gambar banyak-banyak.. Nnt MIDORI upload gambar2 yang menarik tuk korg tgk ek.. Mane tau ade yang masih x penah pegi sane lagi.. So boleh la bg gambaran kt korg.. hehehe..

Tapi sebenarnya tak rugi tau korg pegi sane.. MIDORI dah penah pergi dah, ni kira kali kedua la ni.. Kalau MIDORI pergi semula ke sesuatu tempat tu makne nye tempat tu BESTTT...

Lagipun dengan keadaan panas sekarang ni kitorg mmg cari tempat pelancongan yang sejuk2 jer.. Takmo g pantai2 sekarang ni..Panas terik dan menghitamkan kulit MIDORI yg putih gebu ni.. hahaha..

So, nnt MIDORI amek pic banyak2 untuk u allz ek..

Ade sesape nk kirim strawberry tak??? Ngeeeee~.. nyam nyammmm.. hahahaha...

BUKIT TINGGI IN OUR MEMORIES

Percutian tanpa dirancang.. Inilah yang dapat MIDORI simpulkan dengan apa yang telah berlaku semalam. Smlm Hari Raye pertama MIDORI n family pegi ke Bukit Tinggi, Pahang. Kitorg sempat la pegi melawat Japanese Tea House, Botanical Garden, pastu pegi yang umah2 macam omputih tu.. MIDORI pn xtau ape name tempat tu.. hahaha.. So. Bukit Tinggi here we go!!



Ni la gerbang die tu.. Yang MIDORI xtau ape name nye.. hahaha.. sibuk dok amek gmbr tu yang xsempat nak usha ape name tempat tu..






Ini Mr. Badut.. kekeke..









Antara bunga-bunga yang terdapat di Botanical Garden, Bukit Tinggi.













Budak-budak sangap. Atas jalan pn sempat nk bergambar.. Kene lenyek baru tau.. ngeee




Mak n wawa bergambar kepoyo-poyoan.. Hahahaha



Perhhh.. Dak fitri ni.. wakakakaka

Haa.. U allz nampak x teddy bear yang si wawa pegang tu? Haa tu la teddy bear yang MIDORI menang.. Men baling ring kt botol.. MIDORI je yg menang tau.. Yang len hampehhhh.. kahkahkahkahkah.. Terutama c akak MIDORI yg zue hot banget tu.. kahkahkahkahakah..





Lagi gambar diorg..



Wahhh swan.. mcm dlam Cerita Barbie plak.. hahaha






Aik, die wtpe plak tuuu? ngeeee xp.. ni white swan

Ni plak black swan.. hahaha. yer yer je i..

Ha.. tu la antara pic2 n aktiviti yang kitorg buat mase dekat atas Bukit Tinggi tu.. Jauh btol perjalanan kitorg untuk sampai sana.. Dengan jalan yang berbelit2.. Perhhh... Ke kiri ke kanan ke kiri ke kanan.. nek pening pale..

Kalau u allz yang xpenah pegi tu, pegi la.. Best tau.. ngeee.. Ape2 pn, nnt MIDORi akan upload 1 lagi gambar mase kitorg dekat Rabbit Park.. Nk kene edit2 cket.. kekeke...

Okla guys.. Daaa~..

Followers