09 February 2010

DARI WANITA UNTUK LELAKI - WANITA INGIN DIMENGERTI

Samat mlm u allz.. MIDORI tgh layan hindustan. hahahah.. Shah Rukh Khan vs Salman Khan..




hahaha... Ape kes MIDORI melalut ni? Tak de kene mengena dengan tajuk langsung.. Sj je wt gempak.. Ngeee..


Act, MIDORI nk share dgn u allz sume terutamanye lelaki. Ape maksud di sebalik kata2 seorang perempuan. Harap2 terbuka la minda u allz nk memahami wanita. Kn lelaki selalu cakap wanita sukar dimengertikan.. So, melalui entry ni kaum2 lelaki sila la pikir & kaum2 hawa yang tak setuju u allz buat2 la setuju ok.. Hahahaha..


1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?


2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!


3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.


4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.


5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?


7. Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.


8. Kalau perempuan tanya:You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.


9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.


10. Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan
you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg ‘dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Hihihi.. Ape pendapat u allz? Btol ke x btol? Hik4.. Kadang-kadang bende yang simple pn blh jadik gaduh kalau lelaki tu tak paham ape yg dimaksudkn oleh wife or gf diorg.. So, kaum2 lelaki harap2 lebih memahami gf n wife u allz yer..


Pesanan ini khas untuk Mr. Bintanglampu.. ngeeee

4 comments:

  1. i setuju...kadang2 kite ak taw supaya kite rase kite boleh menandingi y len..kih3x..

    ReplyDelete
  2. mcm na kami sbg laki2 ni nak thu suma jenis makna disebalik perbuatan neyh???komplikasi komplikasi

    ReplyDelete
  3. btul2!!stuju sesngt..lelaki perlu lbh memhami kita...perempuan kata2 dia byk yg trsirat n trsurat..klu tak phm..susahlee

    ReplyDelete
  4. kehkeh best nya pesanan beliau..

    ReplyDelete

Followers