29 January 2010

CIPUT CAME COPOT

Hi kawan2... kekekeke... u allz wtpe tu??? MIDORI biase ar kt opis.. bos xdek!! ngulor la kjp.. kekekeke..

Haaa.. arini kite dgr cite pasal 'CIPUT CAME COPOT' ek.. hihihi
******************
CIPUT CAME COPOT


Catu cenje, ciput cite-cite came copot cambil cari cengkerik. Ciput cuke cite-cite came copot cebab copot cahabat ciput.

Cemace ciput came copot cari cengkerik, ciput cakcikan catu cahye cerah. Cahye cerah ciput cakcikan cangat cerah campai ciput came copot cilau. Cahye cerah cube culik copot. Ciput cangat cuak. ciput cepat-cepat camba copot cebelum cahye cerah cempat culik copot.

Copot cangat cuak. Ciput came copot cepat-cepat cari chelter cambil cepat-cepat cembunyi. Ciput came copot cembunyi cenyap-cenyap cupaye cahye cerah cucah cari ciput came copot.

Ciput cakap came copot, "chuuu... chuuu... cenyap... cenyap copot...". Copot cambung cakap, "copot cudah cenyap... ciput cenyap camelah...". Celepas cejam, cahye cerah cudah chow cebab cucah cari ciput cape copot.

Ciput came copot cangat cuke cebab cahye cerah cudah chow. Copot cenyum cambil cakap, "copot cayang ciput cebab ciput celamatkan copot...". Ciput cenyum cambil chow came copot.
********************

Kikikiki... best x? kikiki.. MIDORI pn cuke came ciput came copot.. kekekeke...

27 January 2010

MIDORI DAYS

Hi u allz.. dh berape ari MIDORI xdpt nk blogging.. laptop wt hal laa...

Smlm MIDORI g anta sabun kt Jalan Kebun, Kota Kemuning.. perhhhh.. jauh amat... sampai sosat2 la MIDORI ngn ayah.. tp nk wt cmne.. perjuangan mst diteruskn.. btol x? kikiki..

bukan senang nk carik rezeki ni..

pastu arini, pg2 td ayah g anta kt pandan indah n bangi.. pastu, td MIDORI ikut ayh g anta kt subang plak.. huhuhu..

klu u allz nk beli sabun boleh la bgtau MIDORI.. sabun basuh baju laaa.. kikikiki..

klu u allz nk beli, beli la tong besaq... kikiki......

ok la, MIDORI xtau ape nk tulih dh.. pnt xabeh lg angkat sabun.. kahkahkah

21 January 2010

Hi u allz... MIDORI nk sambung cite psl buaye kt port dickson..

Haaa.. arini dlm paper ape lak diorg tulih? berdasarkan kajian dan pemadanan kesan gigitan kt kaki bro helme tu, perhilitan ckp BUAYER BUKAN, YU PN BUKAN.. jd apekah bende nye yg dh geget kaki bro helme tu? sbb bro tu mmg yakin yg geget die tu mmg buayer.. huhuhu..

i konpius u know.. ngeeee.. agak nye apela yg dh serang die tu ek? misteri btol haiwan tu..

ni berita yg MIDORI amek dr paper kosmo arini...
****************************

Bukan buaya - Perhilitan - Hasil ujian pemadanan kesan gigitan ke atas kaki Helme
ALOR GAJAH - Meskipun ujian pemadanan kedua membuktikan bahawa bukan buaya yang menyerang Mohamad Helme Leman, namun posmen tersebut tetap menafikan.

Semalam, pemuda berusia 25 tahun itu dikunjungi beberapa pegawai Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Negeri Sembilan termasuk Pengarahnya, Ishak Muhammad.

Lebih menarik, Ishak turut terlibat melakukan pemadanan tersebut dengan menggunakan seekor buaya tembaga yang baru mati. Mohamad Helme juga ditunjukkan menerusi komputer bagaimana serangan buaya berlaku untuk mendapatkan gambaran sebenar.

Hasil daripada pemadanan tersebut, Ishak mengesahkan bahawa bukan buaya yang menyerang mangsa.

*****************************

eeee... fening MIDORI pk tau... ape bende la yg ade kt laut pd tu.. eeeeee...

teringat time MIDORI g pd aritu.. bek punye nek banana boat.. siap terbalik kt tgh2 laut lg.. bayangkn la... perhhhh... seb bek xde ape2 yg terjadi time tu..

dh la bl jatuh tu nk nek blk ats bot tu bkn men seksa lg.. MIDORI berenang2 kt tgh laut tu.. mase tu mmg pk klu xleh nek gak ats bot tu semule MIDORI kompem berenang sampai pantai.. huhuhu...

agak jauh gak la bot tu terbalik.. dh lps dr kwsn batu krg.. perhhh.. klu berenang ke pantai tu nk kne lalu kwsn batu krg tu.. eeeeeeee ngeri.. tu la mase nek tu xpk, pk seronok jer.. hambek ko!!!. tobat nakmo nek dh.. ngeeee~~ tu la kali kedua dan terakhir MIDORI nek banana boat.. kuikuikui... pasni bg sejuta pn nakmo nek dh.. ngeeeee....




20 January 2010

YU HARIMAU SERANG POSMEN DI PD?

Ok u allz.. bwk bertendang.. bwk bertendang.. ni keratan paper kosmo arini berkenaan isu serangan di port dickson (cewahhh.. ngeee).

Menurut laporan, kemungkinan yg serang bro tu kt pd adalah seekor ikan yu, yg di namekan ikan yu harimau.

So pade sesape yg xsempat bace paper td MIDORI tolong upload kn kt cni beritanye.

*************************

Yu harimau serang posmen di PD?

KUALA LUMPUR - Mungkinkah posmen, Mohamad Helme Leman, 25, digigit oleh spesies ikan yu harimau semasa bermandi-manda di pantai peranginan Port Dickson, pada 2 Januari lalu?Persoalan itu dicetuskan oleh seorang pakar marin dari Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Zulfigar Yassin yang tertarik dengan pendedahan Kosmo! mengenai ujian 'pemadanan' pelbagai jenis rahang ikan yu dan kesan gigitannya terhadap mangsa.


Ia sekali gus mencabar kesimpulan Pengarah Jabatan Perikanan Negeri Sembilan, Wan Muhammad Aznan Abdullah kelmarin bahawa Mohamad Helme bukan mangsa ikan yu tetapi haiwan lain yang belum diketahui.

**************************

**************************

Yg ni plak dr paper kosmo seperti yg di tulih kt atas tu. Dimana diorg ni wt simulasi kesan gigitan pada kaki bro tu untuk identify penyerang die la.

Bace bace... jgn xbace..

**************************

Penyerang kekal misteri

SEREMBAN - Spesies hidupan laut yang menggigit kaki posmen, Mohamad Helme Leman, 25, ketika mandi di pantai Port Dickson, pada 2 Januari lalu kekal terus menjadi misteri apabila identiti penyerang itu hanya dapat disahkan sebagai haiwan yang memiliki rahang panjang dan bergigi tajam.

Serangan yang menyebabkan kaki kanan mangsa koyak dan terpaksa menerima 50 jahitan itu pula berlaku hanya beberapa sentimeter dari dasar laut.

Bertindak atas laporan Kosmo! pada Ahad lalu, Jabatan Perikanan Negeri Sembilan telah menemubual mangsa dan membandingkan rahang yu garang, yu tanduk dan yu air tawar dengan kesan gigitan itu.
Hasilnya, tiada satu pun menepati bentuk kesan gigitan dan gaya serangan spesies ikan yu.

Rahang pemangsa itu juga didapati lebih panjang daripada ikan yu dan antara spesies ikan dalam kumpulan itu ialah ikan kacang atau alu-alu (barracuda).

Kesimpulan Pengarah jabatan itu, Wan Muhammad Aznan Abdullah ialah Mohamad Helme bukan mangsa ikan yu tetapi spesies lain yang belum diketahui.

UJIAN simulasi Jabatan Perikanan Negeri Sembilan kesan gigitan ikan yu (tanda bentuk ladam kuda) mendapati tidak sama dengan luka pada kaki Mohamad Helme

Haaa ni la die kemungkinan penyerang misteri yg dicari.. YU HARIMAU... Huhuhu.. klu sekali tgk dh mcm GREAT WHITE SHARK plak.. ngeri siot.. MIDORI ingt kn yu harimau tu ade belang2 ke kt badan nye.. ni dr paper kosmo la ni.. MIDORI try gak search pic2 ikan ni lagi.. tp xdpt plak..

tp klu btol la bende ni yg serang bro tu myb baby yu harimau kot.. ngee.. sbb klu bapak yu harimau mau selamat bro tu.. btol x? btol x?

ni plak ikan barracuda yg termasuk dalam kumpulan rahang lebih panjang dr yu yg dikatakn kt paper tu.. klu u allz nk tau ikan ni dalam kelas Actinopterygii yang dikenali sebagai ikan yang menyeramkan dan berukuran tubuh besar, iaitu panjangnya berukuran enam kaki dan lebar satu kaki. bdn die panjang dan ade sisik2 halus.

klu u allz nk tau lebih lanjut u allz tanye la kt pak cik google ek.. ngeeee

so, kite tggu la lg kajian2 yg tgh dijalankan oleh pihak2 berwajib untuk mengesahkannye. MIDORI hrp pantai tmpt kite bermain dr tecik smpi becar tu masih selamat untuk di kunjungi.. huhuhu.. best woo port dickson.. kikikiki..

ok la u allz sume.. klu midori dpt maklumat2 lg nnt midori roger kt u allz naa.. daaa~~

FACEBOOK

Hi allz.. MIDORI sgt kebosanan arini.. xtau nk wt ape la arini.. sume kje midori dh siapkn awal2. len kali nk wt lmbt2 la.. xdela rs bosan mcm ni..

u allz tgh wtpe tu? MIDORI cume bace article2 kt tenet ni jer.. psl facebook yg di asaskn oleh keturunan yahudi-amerika, diorg pertikaikn kemane keuntungan facebook tu di salurkn.. ermm mcm2..

klu korg nk tau lebih lanjut ko klik link ni

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=122481&page=2

kt cni la diorg discuss psl bende ni.. ape pendapat u allz sume? masih nk men facebook atau delete akaun facebook korg? ermm???

19 January 2010

PETUA PAK PANDIR SIANG IKAN KELI

Pada suatu hari Pak Pandir membeli beberapa ekor ikan keli di pasar borong di pekan.apabila pulang kerumah dia menyuruh Mak Andih menyiang ikan tersebut. ketika sedang menyiang...

Mak Andih: Oi bapaknya! Macam mana nak siang ikan ni? hidup lagi ni.

Pak Pandir: Apa yang susahnya tu mak andih?

Mak Andih: Nak ketuk kepala ikan nie kesian la pulak.

Pak Pandir: Tu pun nak dikecohkan. Maknya rendam saja ikan tu dalam air, Kasi lemas ikan tu.sekejap lagi mampos la tu.

Mak Andih: ???

p/s: hahaha.. aduyai pak pandir.. bijak sungguh kamu.. hahahaha.. xlarat MIDORI nk gelak bace kisah KEBIJAKSANAAN pak pandir ni..

u allz rs cmne? hahaha... adeke manusia mcm ni.. senget sungguh... hahaha

PAK PANDIR YG CERDIKKKK...

Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macamana, ditengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas.

Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik. Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata, "Bentuk macam taik." Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata, "Lembik....macam taik." Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu, lepas tu dia berkata, "Bau macam taik."

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun mengambil keptusan untuk mejilat sedikit taik tersebut. Sebaik sahaja dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit... "MEMANG TAIK! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!"


p/s: ape ke bengap nye si pak pandir ni.. eeee geli MIDORI bace.. hahahahaha.. lawak x? lawak x? kahkahkahkahkah.... eeee geli!!

TIADA BUAYA DI PORT DICKSON

HI U ALLZ... SEPERTI YG U ALLZ BACE KT TITLE TU.. I CONFUSE U KNOW.. KEJAP KATE BUAYE SESAT, KEJAP KATE XDE.. NGEEE..


Tiada buaya di Port Dickson

SEREMBAN: Kerajaan negeri menyelar segelintir pihak tidak bertanggungjawab yang suka menyebarkan berita tidak benar kononnya ada buaya di pantai peranginan Port Dickson dekat sini, sedangkan tiada bukti menunjukkan reptilia itu berada di perairan berkenaan.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan, berkata pihaknya menafikan berita itu kerana sehingga kini belum ada individu yang nampak atau terkena gigitan buaya atau ikan besar seperti jerung atau yu di kawasan pantai peranginan itu.

Beliau berkata, berita yang disebarkan itu adalah palsu yang untuk kepentingan kumpulan tertentu bagi menghalang orang ramai berkunjung ke Port Dickson yang kini menjadi antara destinasi pelancongan terkemuka di negara ini.

“Pakar Jabatan Perhilitan sudah mengesahkan tiada buaya atau ikan besar seperti jerung atau yu di kawasan perairan Port Dickson dan setakat ini belum ada laporan mengenai ada individu yang menjadi mangsa gigitan ikan besar atau buaya.

“Saya berharap orang ramai tidak bimbang dan mudah percaya mengenai berita palsu itu. Bagaimanapun, kerajaan negeri tidak berdiam diri sebaliknya siasatan masih terus dijalankan bagi mengenal pasti kesahihannya,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini, semalam.

Beliau mengulas mengenai penyebaran berita termasuk melalui Internet bahawa terdapat buaya di pantai Port Dickson susulan kejadian seorang pelancong dari Alor Gajah, Melaka cedera di kaki dengan mendakwa digigit buaya atau ikan besar di perairan berkenaan, baru-baru ini.

p/s: ape u allz rs? ermmm.. tp mcm mn pn MIDORI masih was2 lg.. huhuhu. org kate klu xde angin xkn pokok blh bergoyang kn..

MIDORI nasihatkn u allz sume hati2 la yer.. xkire la ade ke xde ke.. kite ttp kne hati2.. sbb skrg pn masih xdapat buktikn kesahihan same ade atau x boyer kt port dickson. seperti yg berita tu tulih, sume nye masih dlm siasatan.. jd, kite tggu jela berita selanjut nye ok..

sementara tu, sape2 yg nk g bercuti tu beringat2 la yer.. utamakan keselamatan ok.

18 January 2010

BUAYA DI PORT DICKSON

HELLOO.. HOW WA YOUHH? KIKIKI.. HI U ALLZ.. TERKEJUT X TGK TAJUK TU? TERKEJUT LA TERKEJUT LAAA.. HIHIHI.. KLU U ALLZ NK TAU DLM BEBERAPE BULAN KEBELAKANGAN NI BYK KISAH2 MENGENAI BUAYA DI PORT DICKSON.

CONTOH NYE KES SEORG PENCINTA ALAM YG TENGAH AMEK GAMBAR2 RAPTOR (NAME SCIENTIFIC BG BURUNG, HAIWAN BERSAYAP), DIE TER'SNAP' GAMBOR BOYER KT TANJUNG TUAN. HUHUHU..

DAN BARU2 NI GEMPAK PLAK PSL SEORG MAT NI TGH MANDI NGN FAMILY DIE KT CHORUS PARADISE, TGH SYIOKK MANDI TETIBE KAKI DIE KNE GIGIT NGN SESUATU. LEPAS BEBERAPA SGT BERHEMPAS PULAS MELAWAN AKHIR NYE BENDE TU LPS KN KAKI DIE..

IKUT KATE PENDUDUK KT SITU, SKRG MUSIM IKAN YU BERKELIARAN KT PANTAI2 PORT DICKSON TU.

TP HARI NI DALAM PAPER KOSMO, DIE CKP....

KUALA LUMPUR - Jika benar dakwaan ada buaya di pantai Port Dickson, reptilia itu telah tersesat dan tidak mungkin boleh hidup lama disebabkan sukar mencari makanan berbanding habitat asalnya.

Pensyarah Institut Oceanografic Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Profesor Madya Sulung Ibrahim berkata, kehadiran buaya di kawasan pantai bukan sesuatu yang mustahil kerana ia boleh hanyut dan dibawa arus pada waktu banjir.

"Walaupun secara rasionalnya buaya dari muara Sungai Linggi tidak mungkin hanyut ke Port Dickson kerana jauh, tidak mustahil jika ia datang dari sungai-sungai kecil berhampiran,'' jelasnya ketika dihubungi di sini semalam.

Kosmo! Ahad semalam melaporkan insiden membabitkan seorang posmen, Mohamad Helme Leman, 25, dari Kampung Air Limau, Masjid Tanah, Melaka yang menerima 50 jahitan selepas mendakwa dia diserang haiwan dipercayai seekor buaya ketika mandi di pantai itu pada 2 Januari lalu.


HAA.. TU LA YG PAPER TU CKP.. OOPsss.. DIE XCKP DIE TULIH.. KIKIKI.. U ALLZ NK TGK PIC? BTOI KA NK TGK? BTOI NK TGK? KIKIKI.. MEH2 IKUT midori.. NGEEEE....


HAAA.. NI LA KAKI BROTHER TU.. YG KENE GIGIT TUUU.. HAAA.. MENARIK KN? NGEEEE ~


HAA.. NI PLAK KERATAN PAPER KOSMO ARI AHAD..

p/s: u allz tatot x? tatot x? MIDORI tatot arr.. aritu midori baru pas g port dickson. kt pantai purnama. ats cket lg dr teluk kemang.. jauh gak la ngn chorus paradise tu.. tp tatot gakkk.. ngeee~~... eeee pasni nakmo la g port dickson lg.. wlupn dr tecik smpi besar MIDORI mst g sane tiap2 tahun tp tetap tatot gakk.. mane x tatot, klu sekali die ngapp MIDORI yg tomey ni haaaa... abeh dahh... dh la MIDORI ni tecik jer.. (tecik ke? wekkkkkk~) hahahaha... suke ati arrrr.. nk ckp tecik ke besar.. wek wekkk.. hahaha..

so, u allz sume klu g mandi laut tu ati2 naa.. bkn sj kt port dickson, tp di mane2 ajer. utamakan keselamatan.. ngeh ngeh ngeh..

akhir kate dr MIDORI dak tomey, JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MISTERI.. KEKEKEKE..

DAA~~

16 January 2010

TIP KEKAL DALAM PERCINTAAN

MEH KITE SAME2 BACE TIP2 NI.. YEKE?? BOLEH CAYE KE?? NGEEE

1- Apabila kamu melakukan kesalahan, jangan malu untuk mengakuinya. Ringan mulut untuk mengucapkan perkataan maaf. Tunjukkan keihklasan dan jangan sekali-kali mengulanginya

2- Ajaklah kekasihmu melakukan aktiviti rekreasi bersama-sama seperti berkelah, bermain boling, jogging dan sebagainya. Aktiviti seperti ini dapat mengeratkan hubungan kamu dan si dia

3- Jangan sekali-kali membandingkan kekasihmu dengan orang lain, terutamanya, bekas kekasih mahupun kawan-kawan baikmu. Seolah-olah kamu lebih mementingkan mereka

4- Dekati hobi kekasihmu, dan cuba melibatkan diri dengan hobi tersebut. Ini akan mengeratkan hubunganmu kerana kamu mempunyai aktiviti yang dapat dilakukan bersama

5- Semua orang mempunyai ego. Hormati ego kekasihmu dan jangan merendahkan ego kekasihmu dihadapan orang ramai. Jika dia sedang marah, lebih baik berdiam diri.

6- Setiap masalah harus diselesaikan, bukannya ditinggalkan dengan alasan (lupakan saja). Suatu hari nanti, masalah itu akan berbangkit dan membawa kepada masalah yang lain.

7- Biarkan semua kenangan pahit itu berlalu kerana di sebalik itu pasti tersembunyi hikmahnya. Bersyukur atas ujian kerana ia menjadikan kamu lebih tabah dalam kehidupan

8- Kekasihmu juga mempunyai rakan-rakan. Oleh sebab itu, saling mempercayai dalam hubungan adalah penting dan jangan terlalu mengongkong akan kehidupan sosialnya. Ingat bercinta tidak bermakna kamu memiliki seluruh hidupnya

9- Cari waktu yang sesuai untuk membincangkan masalah. Persekitaran atau iklim komunikasi yang baik, dapat mempengaruhi perbincangan dan kaedah penyelesaian masalah.

10- Jika kekasihmu melakukan kesalahan, beri dia peluang untuk memberi keterangan. Mungkin dia ada alasan KUKUH atas perbuatannya, jangan sampai kamu malu sendiri

11- Jangan terlalu menunjukkan yang kamu adalah sangat baik & sempurna. Dengar dahulu penjelasan kekasihmu, walaupun dia bersalah & bersikap lebih merendah diri


p/s: APE PANDANGAN U ALLZ? midori BERPIKIR SEJENAK.. ERMMM.. KEKEKEKE.. NTAH LA, BG midori KENE TERPULANG PADE SETIAP INDIVIDU TU SENDIRI LA.. KDG2 PAKAI LA BERAPE BYK TIP PUN X LUT JUGK.. KEKEKE..

SO, KORG PK LA SENDIRI!! HAHAHA.. TP KLU SAPE2 YG NK TRY TIP NI SILEKN2.. KIKIKIKI. ALL DE BEST!! HAK4

RUMAH DI KUBUR

ERM.. MENGIKUT PEMBACAAN midori, BENDE NI BERLAKU DI FILIPINA. DR PIC TU PN DIE ADE TULIH MANILA NOTRH CEMETERY.

MEH KITE TGK APE DIORG WT KT CNI. NGEEE~





PERHH.. RELEK ER DIORG MEN BALING2 BOLA ATS KUBUR TU.. KLU KITE TU JGN KATE NK MEN BOLA , NK JLN DKT SITU PN SEREMMMM.. KEKEKEKE..

HAAA.. YG NI PLAK, BANTAI MEN POKER KE APE KEJADAH NTAH TU.. RELEK ER BWH POKOK TU.. HAHAHAHA...



NI LG XLEH BLA.. KAROK SIOTTT.. HAHAHAHA.. BEK PUNYE TARIK KT SITU.. KIKIKI.. ANDA BGAIMN? ADA BERANI?? KIKIKI



PERHHH... midori TABEK SPRING AR KT DAK TECIK NI.. RELEK ER MEN TENGKORAK.. ADESS.. KLU I LA TU, DH LAME I CABUT TAW.. HAHAHA..

p/s: tp apakah kebenaran kisah penduduk2 kt cni? kite pn xtau.. klu nk btol2 kompem korg g la kt MANILA NORTH CEMETERY tu. haaa, kt situ korg tgk ar sendiri btoi ke x bende ni.

ni MIDORI dapat dr pembacaan MIDORI.. same2 la kite renungkn dann selamat beramal.. hihihi

WANITA AYU

HIK4.. AYU BTOI LA. NAK PLAK AMEK PIC CMNI.. KIKIKI..

NTAH SAPE LA YG WT JAHAT G SNAP PIC NI.. KIKIKIKI...

APE2 PN.. LAYANZZZZ.. NEEE


DAK KURANG AJAQ

NIBONGTEBAL: Seorang pelajar tingkatan empat sebuah sekolah di sini, menampar seorang guru wanita berusia 29 tahun di dalam kelas kerana tidak berpuas hati dengan tindakan guru terbabit menamparnya, Selasa lalu.

Kejadian berlaku kira-kira jam 12.45 tengah hari apabila tiga pelajar dari kelas lain masuk ke kelas yang sedang diajar oleh guru berkenaan sebelum bertindak mengganggu dan membuat bising.

Sumber memberitahu, guru wanita itu kemudiannya mengarahkan ketiga-tiga pelajar itu supaya keluar dan tidak mengganggu pelajar yang sedang belajar di dalam kelas berkenaan.


Bagaimanapun, seorang daripada tiga pelajar terbabit bercakap kasar yang berbunyi “kalau watak mau keluar, lu mau buat apa,” sehingga menyebabkan guru berkenaan hilang sabar dan bertindak menamparnya.

"Pelajar itu yang berang dengan tindakan guru wanita berkenaan, bertindak balas dengan menampar gurunya itu di depan pelajar lain dalam kelas itu.

“Seorang rakan pelajar itu yang tidak berpuas hati mengambil kerusi plastik dan membaling ke arah guru itu tetapi berjaya dielak.Selepas itu pelajar berkenaan beredar selepas ditarik seorang lagi rakan mereka,” kata sumber berkenaan.

Berikutan kejadian itu, guru terbabit memaklumkan kepada pengetua sekolah sebelum dinasihatkan membuat laporan polis pada jam 3.15 petang pada hari sama.

Ketua Polis Daerah Seberang Prai Selatan, Superintendan Shafien Mamat, ketika dihubungi Berita Harian, mengesahkan menerima laporan polis yang dibuat oleh guru berkenaan.

Katanya, pelajar yang menampar gurunya dibawa oleh keluarganya ke balai polis semalam, manakala dua lagi masih menghilangkan diri.

"Polis menahan pelajar itu semalam (kelmarin) sebelum membebaskannya hari ini (semalam) selepas memberi keterangan danjaminan RM2,000 oleh bapanya," katanya.

Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 506 kerana menakutkan secara jenayah.



(DAHSYAT SUNGGUH DAK2 SEKARANG NI. DULU MASE ZAMAN midori SEKOLAH XDE PN MCM NI. SKRG MCM2 CERITA PSL DAK2 SEKOLAH NI. KDG2 KITE PLAK YG NEK TATOT KLU JALAN SEBELAH DIORG NI. JAHAT KEMAIN. PELIK TOI. NK SALAH KAN SAPE LA.

PANTANG DITEGUR ASYIK NK MELAWAN. NK SALAH KN MAK BAPAK PN XLEH. SBB KDG2 MAK BAPAK NI DH BERBUIH MULOT DH NASIHAT, ANTA G SEKOLAH SUPAYA JD ORG BERILMU TP HARAMMM... KESIAN2..

SAME2 LA KITE RENUNGKN. ADIOS..)

14 January 2010

MiDOri DaYs 13 - I'm SO tiRED LAA

HYE KAWAN2... KKIKIKI.. HOW WA YOUU?

HUHUHU.. HELP2.. I'M SO TIRED LA TODAY.. FIUWWW.. U KNOW WHT I'M THINK ABOUT RITE NOW?? I'M THINK ABOUT MY LOVELY PILLOW AND OF COZ MY BED.. KEKEKE..


HUWAAAA... midori NK BLK LAAA... NK TITO..

2MOROW JE LA midori WT BLOG2 PERMINTAAN RMAI TU YER.. KIKIKI.. CIAN2.. TP LG CIAN KT midori DAK TOMEY NI TAU..

PINGGANG CAKET, MONTOT CAKET.. DOK BERJAM2 KT KUSI NI.. WLAUPN SOFT TP TETAP LEH WT MONTOT midori CAKET N LEPER.. HAHAHAHAHA..

NWAY, NI LA APE YG MASUK KT LAM PEWOT midori DR CIANG TD.. TGK LA TGK LAAAAAAAAA.. HAAA GERAM!!



HAA NI PLAK.. CIK TIKUS MERAH YG AYAH BARU CIANG TD GAK.. SUME NYE SBB JARI-JEMARI midori YG TOMEY NI DH CAKET2 DH DISEBABKAN TOUCH PAD NI.. I XSUKE TAU PKAI TOUCH PAD. GELI2 JER.. HAHAHAHAHA.. ADUYAI..

SO PERKENALKAN, CIK TIKUS MERAHHHH...



THANK U TO AYAH.. KIKIKIKI.. NGEEE~~

KIKIKI... DH LA.. midori PNT DH NI.. OK LA.. DAA GUYS~~ C U ALL 2MOROW NEVER DIE.. KEKEKE..

MANE LA SEIJI NI X BLIK2.. KEKEKEK.. DERRRRR~~

13 January 2010

MiDoRi DaYs 12 -ARGHHH AKU GERAM!!

ARGHHHH... GERAM NYE midori!! KNP TIAP KALI NK COMMENT KT INNIT MST XLPS!! DH BERAPE ARI DH NI..

PERHHHH SAKET NYE ATI!!!.. Y? Y? YYYYYYYY????

SEB BEK MASIH BOLEH NANG.. TP APE GUNE NYE KLU XLEH NK COMMENT?????

ARGHHHH.. KEGERAMAN YANG TAK TERHINGGEEEEEE!!...

12 January 2010

Tonton TV terlalu lama bawa risiko mati cepat - JOM KIRE!!

SYDNEY: Satu kajian di Australia mendapati orang yang menghabiskan masa lebih empat jam menonton TV menghadapi risiko tinggi meninggal lebih cepat.

Katanya, berbanding dengan orang yang menonton TV kurang daripada dua jam sehari, penonton yang duduk di depan TV lebih empat jam itu menghadapi risiko kematian 46 peratus lebih tinggi berpunca dari banyak sebab.

Penyelidik, Institut Diabetis dan Jantung IDI Baker, David Dunstan memberitahu agensi berita AFP sebagai berkata, penonton terbabit juga menghadapi peningkatan risiko sehingga 80 peratus menghidap penyakit berkaitan kardiovaskular atau jantung.

Beliau berkata, duduk terlalu lama di depan TV akan menghentikan tubuh dari menggunakan otot-otot lalu meningkatkan pengumpulan gula dan lemak.

Dapatan itu adalah hasil kajian selama enam tahun mengenai tabiat menonton ke atas 8,800 masyarakat Australia yang turut menumpukan beberapa faktor lain yang mempengaruhinya seperti umur, merokok, berat dan senaman.

Tempoh purata masyarakat Australia menonton TV ialah tiga jam sehari.
Kajian itu juga mendapati walaupun seseorang itu melakukan aktiviti senaman secara kerap, namun mereka tetap berpotensi menghadapi risiko sama jika duduk terlalu lama di depan TV. - AFP


** HIK4.. TATOT NYEEEEEE... PASNI XNK TGK TB LAAA (WEK WEKKKK)... KIKIKI.. APE U ALLZ RS KLU X TGK TB?

**CUBE U ALLZ KIRE BERAPE JAM SEHARI U ALLZ TGK TB.

MEH WAT SIMPLE CALCULATION:

1. SINETRON - 1 JAM
2. AKASIA - 1 JAM
3. SAMARINDA - 1 JAM
4. BERITA - 1 JAM (CEWAH2.. KONON LA TU TGK BERITA.. KEKEKEKE)
5. SEKAR - 1 JAM
6. HINDI MOVIE - 2 JAM

*HIHIHIHI.. JWPN NYE BERJAM2 LA TGK TB.. WAKAKAKAKAKAKA..
DH LA TB MESIA NI MCM2 ADAAA.. DR SEGALA BAHASA DAN BANGSA..

HIDUP 1 MESIA!!! (DEERRRR~~XP)

MiDoRi DayS 11

HELLOO... HOW WA YOUUU? KATE ABG KASSIM.. WAKAKAKAKA..


SALAM ALLZ.. DH BERAPE ARI midori X TULEH MENULEH DALAM BLOG NI.. U ALLZ NK TAU APE YG midori WAT? midori TGH MEMBANGUN SATU BLOG PERNIAGAAN UNTUK COMPANY AYAH midori..

midori PILIH TEMA YG SIMPLE SUPAYA ORANG MUDAH MEMAHAMI APE YG INGIN DI SAMPAI K..


SO, U ALLZ SUME MAI LA SINGGAH BLOG TU YER.. MANE LA TAW KOT2 DPT PENGETAHUAN YG U ALLZ X TAWWW.. KEKEKEKEK..

OOPsS.. NAME BLOG TU IALAH "DUNIA DOBI". CUTE X?? HAHAHA

11 January 2010

MiDoRi dAy 10

PERHHH... WHT'S UP? WHTS'S UP?? KIKIKIKI... HELLOOO.. HOW WA YOUU? (KATE ABG KASSIM)..PON PONNNN... WAKAKAKAKA...


HYE U ALLZ... U ALLz TGK X GELANGGANG RAJA LAWAK TD? HAHAHAHA... midori RS MUSIM KE-4 NI KURENG LA. TP midori TETAP SOKONG ABG KASIM PON PONNNN~~... HAHAHAHAHAHA... ADUYAI.. XLARAT MIDORI NK GELAK TGK ABG KASIM... midori ARAP ABG KASIM DAPAT BUAT YG TERBAIK MINGGU DPN.. KEKEKEKEKE..

GO ABG KASIM!! GO! GO! PON PONNNNNN... HAHAHAHAHA...

NI DIAAAA HAA!! HAHAHA

10 January 2010

MiDori'S Day 9.. kikikiki

YUHUUUUU... HYE U ALLZ.. WHAT'S UP? WHAT'S UP? HAAAA... U ALLZ TAU X APE YG midori BR LAKU KAN?? HAAA KOMPEM U ALLZ XTAU... midori BR BLK DR JLN2 KT KL.. PERHHHH... MLM MINGGU LA KATEKN.. MCM2 ADAAAA.. HAHAHAHA.. midori JLN NGN FAMILY LA.. JUST TGK2 GELAGAT MANUSIA2 KT KL TU.. X SANGKA midori KEADAAN MCM TU SEKALI.. DGN CLUB2 BERSEPAH2.. SEMUA CLUB N PUB PENUH.. HUHUHU.. X KIRE BANGSA.. DAHSYAT NAAA... ERMM MCM2 RAGAM, MCM2 GAYA..

BUT, THAT WAS NOT WHT I WANNA TALK ABOUT RITE NOW.. ACT, KLU U ALLZ NK TAU, MAMA midori SKRG NI GIAT MEMBACE NOVEL2 CINTA.. HAHAHAHAHA.. N, N, U KNOW WHT I'M GONNA DO? midori NK BACE NOVEL YG DIE BACE TU.. NK TAU GAK APE LA YG BEST SGT TU.. HAHAHAHA.. SO HERE, midori BG SINOPSIS NOVEL TU OK.. U ALLZ BACE SINOPSIS JE DH LA EK.. HAHAHAHAHA..

SO, LETS GET DOWN TO BIZNEZ, TIME IS LOVE OK.. SO DON WASTE MY TIME!! HAHAHAHA..
I PRESENT TO U....

BUKAN TERLARANG by NUR HAZMA
___________________

"Cinta bukanlah satu cagaran!"
Maisarah merenung lama wajah Imran yang sedang lena, lelaki yang terpakse dikahwininya. Sememangnya hati Maisarah rela bersuamikan Imran. Sejak zaman sekolah lagi dia mencintai Imran. Namun, cinta itu tetap menjadi rahsia hatinya.

Sesungguhnya, Maisarah menyintai lelaki itu sepenuh jiwa raganya dan melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang isteri dengan rela sedangkan Imran menganggapnya tidak lebih daripada seorang sahabat baik. Perkahwinan mereka pun atas dasar terpaksa. Cinta Imran hanya untuk Tina.

Kemesraan Imran terhadapnya sebagai pasangan suami isteri hanyalah sebuah lakonan semata-mata, demi menjaga hati emaknya yang amat menyayangi Maisarah sebagai menantu. Namun, Maisara tidak tahu sampai bila dia mampu bertahan, merelakan dirinya seumpama pohon yang semakin layu kerana tidak disiram. Dia mahukan keadilan untuk dirinya dan maruahnya sebagai wanita.

Mampukah dia meraih cinta Imran atau...?


HAAAA.. U ALLZ... JGN DOK NGANGA JE BACE TU TAU!! HAHAHAHA.. SO, WHT HAPPEN TO MAISARAH?? midori PN XTAW.. midori NK KENE BACE NOVEL NI DL.. NNT midori CITE LA KT U ALLZ APE ENDING NYE.. KIKIKI.. CIAN U ALLZ KENE TGGU.. XPA2, SABAQ TU SEPARUH DRP IMAN.. KIKIKIKI

OK LA U ALLZ.. KLU U ALLZ, XNK SABAQ U ALLZ G LA MANE2 STORE N CARIK SENDIRI NOVEL NI.. HAHAHAHA.. OK LA..

CAU SIN!! DAAAA~~

09 January 2010

MiDori aNgin 1 BaDAn

HUHHH!!.. SAKET BTOI ATI midori LA.. 'ANGIN 1 BADAN!!'.. MANE TAK NYE.. U ALLZ TAU X?? MST U ALLZ TAK TAU KN.. KN? midori DOK CARIK VIDEO C DAYANA IDOLA KECIL 2 TU, LAGU 1 IMPIAN TU LA.. U ALLZ TAU APE YG midori DPT? MST U ALLz XTAU KN? KN? HAAAA... SUME VIDEO TU DH KNE REMOVE!! KENAPE? KENAPE? DH DI CLAIM OLEH GRAND BRILLIANS DAAA.. TENSEN midori.. ORG NK TGK DAYANA NYANYI TP XDAPAT.. HURMMMM.. midori MRH NI.. HAAAA... EEEEEEEEE GERAM I TAU!!


OK LA.. WE GO ON JE LA YER.. ERMM, midori ADE JOIN 1 BLOG AYAM SERAMA.. KIKIKI... SJ JE SUKE2.. SO ADE X GENG2 YG MINAT AYAM SERAMA? HAAAA.. KLU XMINAT PN XPE, KLU U ALLz NK TGK AYAM SERAMA KE (mane la tau u allz xpenah jmpe ayam serama kn? hak hak hak), U ALLZ LEH VIEW BLOG 'SERAMA DE SEMENYIH'. MANTOP2.. PEMILIK BLOG TU MERUPAKAN PEMBIAK BAKA AYAM SERAMA YG BERJAYA TAU.. SUME PSL AYAM SERAMA ADE DLM PALE OTAKZ DIE TU.. KIKIKIKI...

N, N, FOR UR INFORMATION! midori DH MERASA DH MAMAM AYAM SERAMA DIE.. HAHAHAHAHA.. TECIK JER AYAM TU BL DH GORENG.. HAHAHAHAHA...

HARI NI DIORG ADE PERTANDINGAN AYAM SERAMA KT KERAMAT.. ABG EMPUNYE BLOG TU PN MASUK BERTANDING.. NNT KITE LIHAT DIE MENANG KE X.. HIHIHIHI.. ACT, DH BYK DH PERTANDINGAN DIE MASUK, N KEBANYAKKAN NYE DIE MENANG.. HIHIHIHI.. (WEKKK WEKKKK).. HAHAHAHA..

SO, SELAMAT BERKENALAN DGN AYAM SERAMA U ALLzz... HAHAHAHAHA..

DAAA~~


***ANYWAY, MANTOP X BLOG midori??? HAHAHAHA... BARU YER SETUP BARU.. TAHUN BARU SUME PN BARU LA.. TP, TP... BF TTP SAME.. HAHAHAHAHA.. XDAK BARU.. KAHKAHKAHKAH..

OK LA U ALLZz.. DAAA~~ HAHAHAHA

BERAKHiR dAH IdOLA kECiL

WAHHHHH... BEST BEST!!... KNP BEST?? MST LA BEST! DAYANA AKHIR NYE DI NOBATKAN IDOLA KECIL 2. PERHHH... DIE MMG BERBAKAT LA.. SORE NI SGT BEST.. AZZAM PN BEST JGK. TP LA KN U ALLZ, midori RS ARIL BEST SGT NYANYI LAGU 'PERONDA JAKET BIRU' TU.. MANTOP MAT KENTAL KITE TU.. HAHAHAHA

SO, KT CNI midori UPLOAD KN VIDEO DAYANA YG midori SUKE EK.. I TRY TO SEARCH 'PERPISAHAN'LAGU ANUAR ZAIN YG DAYANA NYANYI TP XDPT..IT'S OK, U ALLZ DGR LA SORE DIE TU.. BEST SGT BG DAK UMOR 10 TAHUN.. KLH IDOLA RHB U.. HAHAHA.. JGN MRH EK ORG RHB.. HAHAHA..

SO, LETS GET DOWN TO OUR BIZNEZ.. I PRESENT TO U DAYANA...




midori WILL TRY TO SEARCH FOR 1 IMPIAN VIDEO.. SO U ALL CHECK OUT MY BLOG OK TO SEE DAYANA ON HER SONG 1 IMPIAN..

SO, GUDNITE ALLZ N ENJOY!!

*CONGRATULATION TO OUR NEW 'IDOLA KECIL' DAYANA!!! DAAA~~

07 January 2010

PERHHHH.. DAH TAHUN BARU UPENYE..

KEKEKEKE... HI ALL... SALAM.. LAME NYE midori XJENGUK BLOG NI.. X SANGKE I DH MASUK TAHUN BARU.. AHAKS.. TAHUN 2010 AKHIRNYE TAMAT SUDAH PENGAJIAN midori KT SEBUAH UNIVERSITI YG MANTOP TU.. KEKEKEKE...


SO, WHT HAPPEN TO ME NOW?? WHT I'M DOING? EH EHHH.. SLH2.. NE DE midori TDO.. X PN.. XPN... HAHAHHAHA... BTOI AR.. SKRG midori KJE JADIK BOS.. HAHAHAHAH...

SO KEPADA GENG2 N MMBR2 YG DH ABEH STUDY TU TGGU PE LAGIK.. G LA CARIK KJE YG KORG IDAM2 KN.. JGN DOK TANAM ANGGUR JER YER.. HIK4...

YG PENTING.... YG PENTING.. APE YG PENTING? AK AHHH BKN KERJASAME EK.. HAHAHA.. YG PENTING NYE SAPE2 YG DH NK MENAMATKAN ZAMAN BUJANG XTENTU ARAH KORG TU.. JGN LA LUPE ANTO KAD JEMPUTAN.. MKN NASIK MINYAK SORG2 WTPE KN??? HEK4..

OK LA U ALLZ SUME.. daaaaa~~~ ahaks..

OOPS.. SBLM I LUPE, WLUPN DH LEWAT CKET KN.. LEWAT CKET JERK.. AHAKS.. SLMT TAHUN BARU 2010.. SEMOGA AZAM2 U ALLZ YG U ALLZ TANAM TAHUN LEPAS TU DH TUMBUH LA YER, PaSTU WT LA AZAM BARU KORG TUK TAHUN NI PLAK..

midori? AZAM TAHUN BARU?? HARAP AZZAM IDOLA KECIL TU MENANG LA TAHUN NI.. AHAKS.. XDE KENE MENGENE PN! EEYIUWWWW.. AHAKS.. WHT EVER~~ ANYWAY AZAM midori ADALAH RAHSIA.. TAKUT X JADIK NNT I MALU U... HAHAHAHAHA... OK LA..

CAU CIN CAU.... DAAA~~... HAHAHAHAH

Followers