17 August 2010

WOOK BERHABIS DUIT RM2,000 UTK SUAMI DURJANA!!

Baca paper kadang-kadang mengundang perasaan marah dan sakit ati kaknon!! Tadi baru jer terbaca kisah Wook, wanita berusia 108 tahun yang mengahwini lelaki berumur 38 tahun. Dan Wook menghabiskan wang untuk menyambut hari raya sebanyak RM2,000 untuk menjamin suaminya yang tak reti di untung!!

Ikuti kisah Wook ini :
HULU TERENGGANU - Demi perasaan sayang kepada Mohd. Nor Musa, 38, warga emas berusia 108 tahun, Mek Wook Kundur sanggup menghabiskan duit simpanannya sebanyak RM2,000 untuk menjamin keluar suaminya itu yang ditahan sekali lagi kerana kes dadah.

Menurut Wook, duit simpanan untuk sambutan Aidilfitri itu terpaksa dikorbankan demi untuk berpuasa dan beraya bersama Mohd. Nor yang baru sahaja dibebaskan dari pusat pemulihan di Sungai Besi, Kuala Lumpur bulan lalu.

Semuanya dilakukan Wook demi Mohd. Nor yang sekali lagi ditahan kerana dipercayai mengambil dadah dalam satu operasi polis di Kampung Pasir Tinggi dekat sini kira-kira pukul 10.30 pagi Khamis lalu.

Majistret Mahkamah Hulu Terengganu, Azman Mustapha membenarkan Mohd. Nor diikat jamin selepas kesnya disebut oleh Pegawai Pendakwa, Cif Inspektor Tuan Rosmah Tuan Husain di sini semalam.

Selain itu, Majistret turut menetapkan 10 Oktober ini sebagai tarikh pendakwaan kes tersebut.

Pada 7 Julai tahun lalu, Mohd. Nor pernah ditahan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) atas kesalahan sama dan ditahan di Pusat Penagihan Narkotik (Puspen) Sungai Besi sebelum dipindahkan ke Puspen Besut.

Jelas Wook, biarpun dia kecewa dengan perbuatan suaminya itu, namun kerana sayang dan tidak mahu menyambut Aidilfitri dan berpuasa sendirian seperti tahun lalu, dia terpaksa mengorbankan simpanannya.

"Dia tetap suami tok dan tok tetap sayang walau apa pun yang dia buat.

"Tapi tok rasa sedih fikirkan apa yang dia buat sebab tok ingatkan dia dah insaf," katanya ketika ditemui dekat sini semalam.- Kosmo


P/S : Geram betol kaknon dengan laki si Wook ni!! Ambil kesempatan!! Tak sedar diri betol!


10 August 2010

PUASA, JANGAN TAK PUASA TAU!!

Assalamualaikum deknon semua.. Kaknon ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK dan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA pada tahun ini. Semoga semua yang kita lakukan akan diberkati dan menerima ganjaran yang setimpal.





Selamat Berpuasa semua.. Jangan ponteng puasa tau. Jangan tetibe gastrik la, sakit perut la, cirit-birit laa.. Macam-macam. Tipu dosa tauuu!! Heee.. MMuah muah..

P/S : Kaknon dh beli oat 3 in 1 tadi.. Kaknon sahur oat sahaja.. Takut pedih perut kalau makan macam. Ok la deknon. Sayang u ols.. Mmuah



06 August 2010

LAWAK | 5 Tip Untuk Tidak Dicuri Perompak


1. Untuk rumah - Pasangkan perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.


2. Untuk melindungi kereta - Langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim "second hand" yang buruk, beli ekzos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.


3. Untuk motor -Pancitkan tayar, cabut "spark plug" dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.


4. Untuk anak anda - Beli pakaian "bundle" untuk mereka pakai, beri hanya 50sen sehari pada mereka.


5. Untuk anda sendiri - Jangan suka menunjuk. (Berdosa tau !!!)
Hehehehe.. Selamat berhibur dan selamat ketawa~ kikiki.. tak kelakar pun korang wajib ketawa!!!


FAKTA MENARIK | Lelaki 50-an Lebih Puas Dalam Seks


Lelaki di usia 50an lebih mendapat kepuasan seks yang tinggi berbanding lelaki 30an. Penemuan kajian tersebut yang diterbitkan didalam BJU International menjelaskan, fungsi seks lelaki di tahap kemuncak ketika usia di dalam lingkungan 20an.


Menurut pengkaji, Sophie Fossa, MD PhD di dalam laporannya memberitahu, hubung kait di antara lelaki yang semakin berumur dan penurunan fungsi seks, bukannya disebabkan umur dan tahap kepuasan.

PETUA KAKNON | Jadikan "ASET" Anda Lebih Tegang


Petua untuk dikongsi pada hari ini adalah khas untuk kaum wanita. Jadikan "ASET" anda lebih tegang. "ASET" yang kaknon maksud adalah payudara.


Wanita Perancis sangat menyukai amalan ini. Mereka akan berendam dalam air sejuk untuk kecantikan kulit. Bagaimana mereka lakukan? Beberapa jam sebelum mereka ke majlis makan malam atau parti, mereka akan merendam payudara dalam air sejuk bercampur ais.


Mengapa?? Merendam payudara dalam air sejuk bercampur ais akan menegangkan saluran kecil dalam kulit dan rangsangan ini akan menjadikan payudara kelihatan tegang dan cantik. Cubalah untuk mendapat "ASET" yang cantik!!! Heeee


05 August 2010

HOROSKOP PILIHAN | Leo- Julai 23-Ogos 22

Bukan nak menilik tapi hanya sekadar suka-suka. Hahaha~ Mari kita kenali sifat Horoskop Pilihan Kaknon iaitu LEO.

KEKUATAN :
Berani, memiliki hati yang pemurah dan mudah bergaul.

KELEMAHAN :
Kamu selalu "berdrama" dan terlalu berterus terang tanpa memikirkan perasaan orang lain yang kamu lukai.

KESEKSIANMU :
Dirimu yang sentiasa tenang dan peramah membuatkan kamu mempunyai ramai kenalan rapat serta peminat di kalangan lelaki.

TIP 1 :
Bila Sang Bulan "menyuluh" personalitimu pada Ogos 8, kenakan penampilan edgy seperti menyarung cage heels dan skirt kulit.

TIP DATING :
Di pertengahan bulan, kamu dapat tahun jejaka yang pernah kamu kenali tetapi terputus hubungan masih lagi membujang! Ajak si dia keluar minum dan bersembang mengenai perkembangan diri serta kerjaya masing-masing.

TIP CINTA :
Berdekatan Ogos 7, beri hint untuk buat suami "tercari-cari" kamu.


Kepada yang berbintang Leo, kenali sifatmu dan mantapkan lagi keperibadian anda!! Heee~

10 PETANDA SI DIA SESUAI DIJADIKAN SUAMI

Hari kaknon nak kongsi 10 tanda "Si Dia" sesuai dijadikan suami. Jangan mara haaa~

1. Setiap kali kalian keluar bersama, si dia akan membayar bil makanan dan tiket wayang untukmu, bukan sebaliknya.

2. Bila melihat seorang ibu mengandung masuk ke dalam LRT, dengan hormatnya si dia akan berdiri dan memberikan tempat duduknya kepada wanita tersebut.

3. Baginya kelebihan yang kamu miliki adalah sesuatu yang baik untuk diri kamu seperti bab pangkat, gaji dan juga kelulusan. Dia tidak pernah berasa dengki atau tercabar seperti jejaka lain yang berfikiran kolot.

4. Dia tidak pernah sekalipun mengasari kamu atau menggunakan kekerasan jika berlaku salah faham atau berselisih pendapat.

5. Walau sesibuk mana sekalipun, si dia pasti akan meluangkan masa untuk makan bersama ibu bapa dan adik-adiknya di rumah seminggu sekali.

6. Kamu suka mendengar pandangan bijak yang buah hati kamu berikan ketika kalian sedang berbual dengan teman-teman mengenai isu semasa.

7. Selepas keluar bersamanya di waktu petang, si dia akan hantar kamu pulang sehingga ke depan pintu rumah dengan selamat, kemudian barulah si dia beredar.

8. Dia sentiasa memberi kata-kata semangat ketika kamu berhadapan dengan kerja yang bertimbun, bukannya merajuk kala kamu menolak untuk keluar bersamanya.

9. Kalau senang dengan caranya yang sopan kala dia bertegur sapa dengan makcik cleaner atau membuat pesanan kepada pelayan di kedai mamak.

10. Setiap kali cuti semester datang, si dia pasti akan mencari kerja sambilan bagi mengisi masa lapang selain mencari duit poket. Itu tandanya dia seorang yang berdikari!

02 August 2010

KENAPA KADANG-KADANG, TIBA-TIBA KITA RASA SEDIH?

KENAPA? Kadang2 tiba2 jer kaknon rasa sedih. Walaupun takde ape pun yang sedih berlaku tapi tiba-tiba hati ni rasa sayu jer. Rasa macam menikam-nikam, rasa sedih laaa...

Pelik sungguh hati ni. Takde apa yang usik, takde ape yang sentuh tapi tiba-tiba merasai satu kesedihan yang tidak pasti mana datangnya. Hurmmm... :)


31 July 2010

KENALI LELAKI...??? | Lelaki Konservatif


KENALI LELAKI...? Hurmmm.. Biar betul kaknon ni. Heee.. Hari ni kaknon nak share sesuatu melalui pembacaan kaknon. Sangat menarik bagi pandangan kaknon. Sesuai untuk wanita-wanita diluar sana yang ingin mengenali makhluk yang dikenali sebagai LELAKI!! Kaknon akan cerita satu per satu ok. Hari ini kita akan mengkaji ciri lelaki yang pertama iaitu LELAKI KONSERVATIF!! Let's gone!!


LELAKI KONSERVATIF

Siapakah dia???

Mengikut kajian, minda dan personaliti yang konservatif membuatkan lelaki sebegini kelihatan serba sederhana. Rasa ego menular dalam jiwanya lantaran berpegang teguh kepada fahaman bahawa lelaki perlu dihormati dan disanjung. Tidak hairanlah jika lelaki sebegini cenderung bersikap memerintah (Eeeee menyampahnyaaa.. Hahahaha). Namun begitu, lelaki konservatif bijak mengatur perbelanjaan (Ermmm.. Yeke?? Hek4).


Kesimpulannya??

Mindanya matang dan bersedia memikul tanggungjawab membuatkan ciri-ciri pemimpin dan ketua sangat menyerlah. Pasangan pilihan tentunya individu yang mampu memberikan ketenangan dalam kehidupan.


Mungkinkah deknon salah seorang daripada lelaki konservatif? Mari kongsi pengalaman dan pandangan dengan kaknon. Heeeee..
Yang wanita juga boleh berkongsi apa saja pandangan dengan kaknon. Adakah deknon selesa bersama lelaki konservatif?

KAKNON KEMBALI MENGGANAS!!

Hola deknonnnn. Assalamualaikum... Sihat ke semua? Setelah sekian lama blog kaknon bersawang, tunggak terbalik dan bermacam-macam lagi, kini kaknon KEMBALI!!! Hahahahahahaha...

Seronok rasanya hati kaknon. Setelah seminggu penantian, akhirnya hari ni streamyx telah pun masuk ke pc kaknon. Hahahahahaha.. Hoyeee hoyeeeee... Seronok nyeeeeeee.. Nampak tak? Nampak tak camne seronok dan gumbira nya hati kaknon??? Kekekekeke~~

Di kesempatan ini, kaknon nak ucapkan terima kasih kepada deknon yang sudi melawat blog kaknon selama kaknon menyepi diri. Heeeee..

Jadi selepas ni jangan lupa selalu la singgah ke blog kaknon yer.. Hahaha..

Di kesempatan ini juga, kaknon nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK. Tak lame lagi dah. Sekejap betul rasanya masa berlalu kan? Heee..




Ok la deknon semua. Tunggu la pelbagai topik menarik untuk tatapan dan bacaan deknon semua yer.. Heeee.. Mmuah muah~ Hek4..

Nota kaki kaknon : I'm Backkkkkk!!! hahahahahaha...

09 July 2010

PAUL D'OCTOPUS | Tikam!! Tikamm!!!! Tikam Paul!!!!


Heeeee.. Ramai betol orang sakit hati dengan si sotong ni. Hahahaha.. Akibat meramalkan kekalahan Jerman kepada Sepanyol aritu, telah menyebabkan ramai rakyat Jerman yang teruja nak makan si sotong ni. Hahahaha..

Mula-mula kaknon blur jugak. Siapa la si sotong ni. Kaknon ingatkan orang. Tapi bila dah google punya google rupanya memang sotong. Hahaha.. Kaknon ingat orang yang lemah lembut macam sotong. Punya la ketinggalan kaknon ni! Tak sangka seekor sotong biasa mempunyai kuasa psikik!!! Hahahahaha..

Tapi kalau kaknon, kaknon tak nak aih makan si Paul ni.. Menggelikan je, tapi kaknon nak tikam tikam tikam tikammmmmmm dia banyak-banyak kali sebab meramalkan Jerman kalah. Arhhhh!!.. Tikam Paul! Tikam Paul!! Tikam! Tikam! Tikammmmmmmmmmm!!!

Hahahaha.. Geram betol la!! Hahahaha



Species : Octopus vulgaris[1]
Jantina : Jantan Keberet!! Hahahaha
Lahir : 2008, England, United Kingdom
Dikenali untuk : Membuat ramalan mengenai semua perlawanan Pasukan Bola Sepak Kebangsaan Jerman.


Ini antara ramalan Si Paul ni ke atas pasukan Jerman. 1 jer yang tak tepat. Hebat giler si sotong ni!! Tapi kaknon tetap nak tikam dia!! Tikam!! Tikam!!!! Tikammmmmmmmmmm!!


NOTA : Siap la ko Paul Sotong!!! Aishhh.. Geram nye!!!

08 July 2010

CHEQUE HASIL BLOGGING YANG PERTAMA!!

Hari ni kaknon dapat cheque nuffnang kaknon yang pertama. Hahahaha.. Hoyeee hoyeeee.. Tapi takde la banyak.. Kikikiki..

Pagi-pagi tadi ayah kaknon check peti surat tetibe ada sampul surat HSBC atas nama kaknon. Die dengan selamber nye bukak sampul tu. Rupa-rupanya cheque yang kaknon tunggu-tunggu selama ni dah sampai. Rasa nak lompat2, guling2. Hahahaha.. Seronok ek dapat cheque ni. Heeee...

Kebetulan mak kaknon nak pergi keje, kaknon pun tanpa berlengah-lengah lagi, bagi kat mak kaknon tuk di bank-in kan. Tak sempat nak amek gambar cheque pertama hasil blogging. Hahaha..

Jadi, lepas ni semangat kembali berkobar-kobar untuk update blog kaknon yang serba kekurangan ni. Hahahaha..


NOTA : Walaupun tak banyak tapi sangat bermakna. Bukti dengan blog boleh dapat duit. Hahahaha...

07 July 2010

PORT CAMPBELL NATIONAL PARK


Port Campbell. Merupakan sebuah taman negara yang terletak di Victoria, Australia, kira-kira 190 kilometer pada arah barat daya dari Melbourne.

Kenapa kaknon nak cerita mengenai Port Campbell ni? Sebab, taman negara ni mempunyai pemandangan yang sangat cantik. Kaknon suke benda yang cantik, jadi kaknon nak share dengan deknon semua, kecantikan dan keajaiban yang ada di Port Campbell.


Port Campbell National Park ialah taman negara terlindung yang terletak di Victoria, Australia, kira-kira 190 kilometer pada arah barat daya dari Melbourne. Disini terdapat suatu tatasusunan cenuram yang curam yang menghadap pulau-pulau luar pesisir yang kecil, himpunan batuan, gaung, lengkungan, dan bonggol. Sebagai sebahagian Shipwreck Coast, ia memiliki sebilangan tarikan pelancong, termasuk The Twelve Apostles, London Arch (dahulu digelar London Bridge), Loch Ard Gorge, Gibson Steps, dan The Grotto.

Sejarah Taman Negara Port Campbell bermula pada 1964 dengan keluasan 700 hektar. Ia diwujudkan bagi melindungi formasi batu kapur digaris pantai yang bersebelahan dengan Great Ocean Road. Untuk pengetahuan deknon semua, menjelang tahun 1981, taman negara itu telah diperluaskan kepada 1,750 hektar dan dengan itu, menjangkau dari bahagian timur Curdies Inlet di Peterborough sehingga Point Ronald di Princetown.


Pada 2002, Port Campbell Association Professional Fishermen gagal menentang pembentukan sebuah taman negara laut di lokasi The Twelve Apostles, tetapi berpuas hati dengan keputusan Kerajaan Victoria untuk melarang Benaris Energy daripada menjalankan cari gali seismos di tapak yang sama kerana usaha itu dipercayai akan menjejaskan hidupan laut.

Disini kaknon sertakan gambar pemandangan Port Campbell National Park untuk tatapan deknon semua. Sungguh indah. Perhhhh.. Hehehe :P


The Twelves Apostles

Nampak tak tiang-tiang batu tu? Sepatutnya dia ada 12 tetapi sekarang hanya tinggal 8 sahaja. 4 telah roboh. Tapi pemandangannya masih sangat mengagumkan!!



Ini lah Port Campbell National Park. Sangat cantik pemandangan dia. Buatkan mata kaknon tak berkelip memandang. Sungguh hebat ciptaan Allah S.W.T.




NOTA : Betapa indahnya alam ini.

HARI RABU = HUJAN???


Hujan hujan hujan!! Setiap hari rabu mesti tempat kaknon hujan. Pelik betol kaknon. Dah la hari ni ada pasar malam. Kaknon nak beli ice blended!! Minggu lepas pun hari rabu hujan. Kalau hujan, akak yang jual ice blended tu kompem takde. Adehhh..


Pelik betol la. Hari isnin, hari selasa mesti panas terik. Tapi bila tiba hari rabu, hujannnnnnnnnnnnn je memanjang. Adeh.. Harap-harap akak tu meniaga la hari ni. Kaknon pegi pasar semata-mata nak beli ice blended tu jer. Nasib baik la lokasi gerai akak tu dekat bahagian luar. Tak kuasa nak pergi kat dalam sana. Banyak bangla, myamr, nepal dan segala macam bangsa. Macam-macam adaaaaaaaaa.. Hahaha.. Rimas dibuatnya..

Eeeee dah terliur pulak rasanya. Kalau akak tu tak berniaga hari ni, alamatnye esok kaknon kene berkejar ke Auntie Annie's la.. Arghhh.. tensen2.. Dah la Auntie Annie's jual mahal. Jual la murah-murah cket. Eeeee geram betol la kaknon!!

Akak ice blended ni pun satu hal! Meniaga la hari-hari! Boleh kaknon beli hari-hari. Dulu masa mula-mula die meniaga, tak kira la hujan ke panas ke, die tetap ade. Tapi sekarang ni dah kaya tak reti-reti nak meniaga dah. Eeee tensen kaknon! Balas la cket jasa kaknon ni haa yang mengkayakan dia. Dia tau kaknon mesti beli tiap-tiap minggu, yang dia tak meniaga tu pasai paa?? Arghhhh...

Ice blended! Ice blended!! Ice blended!!! Help!! Helpp!!

Kikikikiki.. Jup g nak pegi jenguk ade tak akak tu. Mintak-mintak la ade.. Hehehehehe..


NOTA : Depan ni ada la budak jual. Tapi tak berapa umphh daaa! Hahaha.. Nak akak tu jugak!! Nak akak tu jugak!! HUwaaaaaaaaaaa.. Hehehehe

06 July 2010

KAKNON KECEWA!!


Huwaaaaaaaaaaa.. Kaknon keciwa! Keciwa!! Cristiano ROnaldo curang dengan kaknon!! Die dah ade baby lelaki.. HUwaaaaaa... Bakor ronaldo! Bako ronaldo!! Bakorr!! Bakorrr!! hahahahaha..


NOTA : Keciwaaaaa.. HUwaaaaa..

05 July 2010

SHAKIRA - WAKA WAKA

Lagu Waka Waka nyanyian Shakira. Lagu yang sangat seksi bila shakira menari. Macam kaknon la.. Kalau dok sebelah2 dah macam kembar dah.. hahahahaha..

Jom la kita layannnn... hahahaha





You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isnt over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Listen to your god
This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa


NOTA : Nyanyi dan menari sekali tau!! Hahahaha...,

LANGIT MENDUNG, AWAN KELABU


Langit mendung, awan kelabu? Biar betol kaknon ni.. Kenapa hari ni rasa tak bermaya langsung? Kenapa rasa mengantuk dari bangun pagi tadi sampai sekarang? Pelik sungguh perubahan tubuh badan kaknon ni.

Otak kaknon seperti awan yang kelabu. Sukar untuk berfikir dengan jelas. Seperti dilitupi awan yang tebal. Sehinggakan sukar untuk berfikir. Sehingga sukar untuk bertutur dengan baik. Sukar untuk memahami perkara yang ringkas sekali pun.

Ahh.. Kenapa ni? Ini adalah tanda-tanda kaknon perlu mencari sesuatu yang dinamakan BANTAL + KATIL + SELIMUT!! Hahahaha..
NOTA : Jangan marah haaa... Kikikiki

MAJLIS PERTUNANGAN

Sepupu kaknon akhirnya selamat melangsungkan pertunangannya. Orang dekat je tunang dia. Sepupu sepapat kitorang jugak. Satu kampung tapi lorong berlainan. Dalam pukol 12.00 kot rombongan pihak lelaki sampai ke rumah kami. Kaknon pun tak pasti.. hahahaha




Inilah sepupu kaknon yang bertunang hari tu.. Cute miut orangnye. Kaknon la yang mekap kan dia. Tapi tak berapa profesional la. Kaknon bukan mak andam. Hahahaha.. Memang kecoh la masa mengandam tu. Yela, mak andam bidan terjun! Hahaha.. Mak kaknon pun turun ilmu untuk tacap bahagian eyeshadow tu..



Tapi ok la. Dia sangat berpuas hati melihat wajah dia yang telah siap dimekap.. Hahahaha.. Selepas selesai mekap kan die, kaknon pun terus pergi mandi. Dah la pihak lelaki dah sampai. Kaknon tak sempat tengok masa dia sarung cincin.


Ini pula kek yang di sponsor oleh mak kaknon untuk pasangan yang bertunang tu. Alhamdulillah, setelah selesai majlis tu, memang rasa lega sangat2.

Dapat berkumpul ramai-ramai sekali-sekala memang best jugak. Macam-macam gosip boleh kita dengar. Hahahaha.. Kaknon ni pendengar je, yang bawak gosip tu orang lain okeyyy.. Hahaha..

Ok la, sampai di sini saja kaknon pot pet pot pet hari ni. Kepada pasangan merpati dua sejoli tu, tahniah dan semoga ke jinjang pelamin hendaknya. Bulan 12 kawen!! Hahahaha

NOTA : Seronok tengok orang pakai baju cantik-cantik, mekap cantik-cantik. Heee

02 July 2010

JOM BALIK KAMPUNG!!

Tunang sini tunang sana. Kawen sini kawen sana. Ishhh.. Ramai nye orang nak tunang! Ramainye orang nak kawen! Best ke tunang tu? Best ke kawen tu?? Kekekeke..

Malam ni kaknon akan berangkat ke kampung kaknon. Sepupu kaknon nak melangsungkan pertunang esok.

Tema nya kaler hijau & krim. Wahhh.. Seronok sana, seronok sini dia.. Hahahaha.. Kaknon tak sponsor apa-apa pun untuk barang hantaran. Lain kali la kaknon sponsor yer. Almaklum la, tengah sengkek ni haa.. Kekekekeke.. Dok tunggu check on the way.. Heeee..


Eeee rasa malas pun ada nak balik kampung, letih la satu hari ni. Tapi apa nak buat, kaknon ni saudara bukannya ramai pun. Itu jela yang ada. Lagipun tak elok kalau tak pergi. Nanti apa pulak di kata orang kan.


Sempana tema nya hijau, kaknon pun pakai baju hijau la esok. Elekkkk.. Macam la kaknon yang nak bertunang kan. Excited lebih dari pengantin. Hahahaha.. Bukan apa deknon, kita kene la menghormati majlis orang. Memang dia cakap tak kisah, tapi dalam hati siapa yang tahu? Betol tak? Kebetulan katanya saudara mara yang lain pakai baju hijau, takkan kaknon nak pakai kaler hitam kan?? Dah la kulit kaknon ni hitam, nanti orang tak nampak pulak. Dah same kaler dengan baju. Hahahahaha..

Ok la deknon. Doakan saja pasangan bahagia tu semoga sampai ke jinjang pelamin. Semoga bahagia ke akhir hayat hendaknya. Amin.


NOTA : Abangnon, tak reti2? Hahahahahaha


30 June 2010

Malas Tahap Gaban!!

Serius pemalas tahap gaban dah kaknon ni. Hahahaha.. Mane taknye, sudah berapa kali cakap mau update blog tapi harammmm.. Hahahaha.. Kaknon takde cerita la nak sharing caring ngan deknon semua. Takkan la kaknon nak cerita, arini kaknon bangun kul berapa, kaknon breakfast apa, lunch apa, dengan siapa. Ishhhh.. Tak kuasa! Hahaha.. I bukan artis okeyy.. Hahaha..

Sekarang ni mood untuk berblogging seperti telah dicarik-carik, dirobek-robek, direntap-rentap, dipotong-potong, dicincang-cincang dan segala macam 'di' lagi. Huh! Hahaha.. Macam mane la nak jadi blogger tegar ni. Macam mane nak dapat visitor riban2 kalau macam ni. Hahaha.. Sangap sungguh!! Sekian......

29 June 2010

SELAMAT TENGAH HARI

Rumah Pegawai-pegawai Tentera China suatu masa dahulu. Terletak di kaki Great Wall of China.


Pemandangan dari atas Great Wall.

Holaaa.. Salam deknon semua. Apa khabar? Sihat? Adehh, lame sungguh kaknon tak mengupdate blog kaknon. Ini semua gara-gara kehilangan mood untuk menulis. Lepas balik dari Beijing tu memang kaknon rasa malas sangat2. Bayangkan dah bercuti selama seminggu bila nak mula kerja balik macam2 la alasannya. Hahahahaha..




Kaknon pun tak upload gambar2 kaknon di Beijing untuk tatapan sahabat2 dan pembaca2 semua. Kepada deknon yang setia mengunjungi blog kaknon selama ketiadaan kaknon dan walaupun kaknon tak update blog kaknon, kaknon ucapkan terima kasih banyak2. Lepas ni kaknon akan melupa merepek dekat blog ni semula!! Hahahaha.. Tungguuuu.. kekekeke




15 June 2010

KAKNON DAH BALIK DARI BEIJING

SUMMER PALACE, BEIJING


Salam semua. Wahhh.. 6 hari kaknon tak jengok blog ni. Kaknon baru balik dari Beijing. Sekarang di Beijing musim panas tapi Alhamdulillah, masa kaknon sampai tu tak sepanas yang disangka. Sebelum terbang ke Beijing ramai yang cakap buat apa pergi sana time sekarang, sekarang cuacanya lebih panas dari Malaysia. Tapi mungkin rezeki kami, cuacanya sejuk dan suhu pada paras 20-24darjah celcius sahaja. Malam pula memang sejuk sangat.


Hari pertama kaknon sampai di Beijing, kaknon diperkenalkan dengan tour leader kami dari China iaitu Mr Azmi@Jasmine. Hahahaha.. Dia memang berasal dari China dan fasih berbahasa Melayu. Jadi mudah la kami dah paham apa yang dia cakap.


Sesudah berkenalan, kaknon pun menaik bas persiaran dan bergerak menuju ke Summer Palace. Sebuah istana musim panas yang pemandangannya sangat2 cantik. Istana yang mempunyai sejarah ribuan tahun. Memang best! Kaknon sempat la posing2 kat istana tu.


Lepas tu, kami dibawa ke sebuah kedai mutiara. Banyak la mutiara yang cantik2 disitu. Tapi kaknon tak berapa berminat sangat mutiara2 ni. Cuma tengok2 sahaja. Harganya boleh la tahan. 100 Yuan ke atas. huhuhuhu.


Setelah selesai membeli-belah mutiara, kami dibawa ke sebuah restoran Chinese Muslim yang terletak di tengah-tengah bandaraya Beijing. Makanannya boleh la. Kaknon suka nasinya. Sedap dimakan begitu sajaaaaa.. Hahahaha..1st time makan di Beijing mula-mula rasa pelik jugak, tapi dah lama tu rasa ok la. Not bad la makanan dia. So siapa-siapa yang nak pergi Beijing, tak perlu risau tentang makanan. Semuanya ok. Kalau nak beli makanan ringan, tour leader akan bawa kita ke sebuah Muslim Supermarket yang makanannya dijamin halal. Supermarket itu terletak di kawasan terbesar Muslim di China. So tak perlu bimbang ok. Hahahaha.. Bawak megi dari Malaysia pun rasa takde makne. Tapi kalau nak bawak terpulang la yer.


Kemudian, selesai makan, kaknon dibawa ke sebuah hotel iaitu Sariz Hotel. 5 star hotel di Beijing. Lobby nya kecil dan biasa sahaja. Siap kaknon kutuk2 lagi. hahahaha.. Tapi bila masuk bilik dia, waaaaaaaaaaaa.. Hebat! Best sangat dan sangat selesa. Biliknya besar, cantik, bersih. Memang best! Kaknon pun ape lagi, terus membersihkan diri dan tido selama 2jam. Mana taknye, terseksa dalam flight selama 5 setengah jam untuk sampai ke Beijing. Tak tertahan rasanya. Bila dapat tido kat atas katil dengan selesa, perhhhhh... Nikmat yang tak terkata. Hahahahaha..


Petang tu pada pukul 4.30ptg, Azmi dah sedia menunggu di lobby untuk membawa kami menonton akrobatik show. Memang best! Diorang sangat istimewa. Liuk lentok tubuhnya, perhhh.. Ngeri jugak tengok. Tapi berbaloi! Lama jugak la show tu. Dah macam otomen dah kaknon tengok. Terbang sana terbang sini. Hahahaha..


Lepas selesai menonton show, kami di bawa untuk makan malam. Sebuah restoran Chinese Muslim juga. Makanan nya ok. Kaknon tengok semua orang makan dengan penuh seleranya. Takda yang kata tak boleh makan. Semua ok. Hahahahaha... Masing-masing tolak batu ngan kayu saja. Hahahaha..


Lepas makan, kami pun kembali ke hotel untuk berehat. Yela, hari kedua adalah hari yang sangat mencabar bagi kami. Kami akan ke Great Wall!!


Satu yang kaknon puji, bandar Beijing sangat bersih! Takde sampah langsung. Ada sahaja pekerja yang membersihkan setiap masa. Dengan menaiki basikal bateri mereka. Sebenarnya banyak lagi pengalaman yang kaknon dapat di Beijing. Tapi kaknon akan cerita sedikit demi sedikit yer deknon. Heee..


08 June 2010

HOlaaa

Holaaa.. Salam deknon semua. Apa khabar? Maaf sebab kaknon tak dapat nak update blog kaknon. Busy sangat2 beberapa hari ni. Malam ni kaknon akan berangkat ke China. Doakan la kaknon selamat pergi dan selamat kembali yer.

Nak ole-ole ke? Hahahaha..

Nota kakiku: Jangan lupa menceriakan blog kaknon ok! Muahahahaha..

04 June 2010

2 HARI YANG MEMENATKAN

Salam deknon. Wahhh.. 2 hari kaknon takde masa langsung nak update blog. Teramat-amat busy dengan tempahan pelanggan. Siapa-siapa yang nak beli sabun basuh baju, murah dan berkualiti boleh hubungi kaknon yer. Sabun yang kaknon jual ni khas untuk kegunaan kedai dobi tetapi dia boleh juga di gunakan dirumah yer deknon.

Softener atau pelembut pakaian pun ada. Memang wangi u olss.. Hahaha.. Memang wangi deknon. Dijamin kewangiannya! Kalau tak, takkan ramai yang ambil dekat kaknon kan? Kalau ada sesiapa berminat nak meniaga sabun boleh la hubungi kaknon. Hehehe..

2 hari ni kaknon bertungkus-lumus menyiapkan tempahan pelanggan. Dia nak jual sabun dekat karnival. Katanya laku kalau jual di karnival. Kaknon tak pernah la jual di karnival, cuma mengambil tempahan, menghantar ke kedai-kedai dobi di sekitar tanah air. Johor, Melaka, Penang, Terengganu, Kelantan, Pahang dan pendek kata seluruh Malaysia la. Hahahaha.

Alhamdulillah siap jugak tempahan tersebut pada tarikh yang dijanjikan.

Selain menyiapkan tempahan untuk pelanggan tu, kaknon sedang menyiapkan pelbagai tugasan lain. Ini kerana, kaknon akan berangkat ke China pada minggu hadapan. Jadi, semua kerja-kerja harus disiapkan sebelum kaknon berangkat. Semua tempahan perlu dihantar dan disiapkan. Urusan pejabat juga harus di selesaikan.

Stok semua kene disediakan, takut nanti bila kaknon takde, susah pula kan.

Tak sabar rasanya menjejakkan kaki ke negeri China. Boleh jumpe Super Lin. Hahaha. Lin Dan la siapa lagi kan. Hahaha..


Nota kakiku: Kaknon akan melaporkan kawasan-kawasan yang bakal kaknon lawati di China nanti. Tungguuu.. Hahahahaha..


Followers