27 February 2010

BUDAK 3 TAHUN DITENDANG MACAM BOLA!!

Salam semua pembaca setia blog MIDORI... (wahh.. ada ke org bace blog ko ni MIDORI oi?).. ngee.. Lantak la kan.. Entry hari ni adalah mengenai seorang budak berumur 3 tahun yang dibelasah oleh *teman lelaki* ibu dia..

Dari pembacaan MIDORI, kejadian berlaku padang bola sepak di Kampung Batu 30, Ulu Yam Lama, Batang Kali, dekat sini, petang kelmarin. Menurut seorang saksi yang tengok kejadian tu, adik Syafiah Humairah ditendang macam bola oleh boyfriend dia.. (kurang ajar!!)

Bayangkan la budak umor 3 tahun ditampar sekuat hati, dipijak kepalanya dan ditendang macam bola!! Manusia ke setan boyfriend mak dia tu? Apa hak dia nak buat Shafiah macam tu?? Dan yang paling MIDORI tak puas hati tu, orang ramai yang ada dekat tempat kejadian tu cume TENGOKKKKK aje!!!.. Katanya lelaki tu ugut diorg.. Perhhh.. Dia sorang, korang tu ramai, kasi penangan la sorang sekali kompem rebah!!!.. Tak pun call la polis!!! Eeeee saket hati MIDORI bace cerita macam ni!!

Kalau MIDORI ada kat situ, MIDORI amek kayu pastu ketuk kepala dia banyak-banyak kali!! huh!! Eeeeeeee geram nye MIDORI dengan orang yang tak buat apa-apa untuk tolong adik tu.. Huhuhuhu :'(.. Boleh diorang cume tengok jer? Tak de ke usaha untuk leraikan jantan sial tu dari buat Syafiah macam tu??

Lagi menurut berita, lepas dah puas jantan sial tu sepak terajang, Syafiah di angkat masuk ke dalam teksi die, dan dipukul lagi padahal budak tu dah tak bergerak langsung! Manusia apa ni???!! Kalau dapat nak je MIDORI tendang dia plak macam bola.. Tak pun langgar die dengan lori bagi lenyek!!!

Betul la manusia semakin kejam dan dah tak ada sifat keperimanusiaan!! Ko jadi binatang je la jantan sial!!.. Sedih nya.. Adik Syafiah Humairah dah meninggal.. Al- Fatihah untuk arwah..

Banyak MIDORI baca kisah teman lelaki ibu memukul bakal anak-anak tiri mereka.. MIDORI ingin memberi nasihat kepada ibu-ibu tunggal supaya berhati-hati memilih pasangan. Siasat betol-betol siapa lelaki tu.. Kadang-kadang depan kita baik tapi belakang kita?? Jadi setan!!.. Kalau ada orang bercerita mengenai kelakuan buruk kekasih kita tu lebih baik siasat dulu.. Bukan MIDORI nak kata semua lelaki sama, tapi sekurang-kurangnya dapat mengelakkan perkara macam ni daripada berlaku.. Kesian anak-anak menjadi mangsa.

Sekian dari MIDORI.. Kalau pembaca sekalian nak baca berita penuh klik link ni.. Mana tau anda tak sempat nak buka paper lagi arini kan..



Bila la kekejaman nak berakhir??

8 comments:

  1. isk, dulu yang kisah bf dia negro tuh..skrg, kes ni plak..byk betul kes2 yang menakutkan..

    ReplyDelete
  2. kesian kan dekat kanak2 yg xbersalah ni..klu kes yg buang bayi tu lg teruk..klu bg kt org xpe gak..ni gi bunuh

    ReplyDelete
  3. mak buadak n bf die adalah manusia bodoh.
    i mmg emosi gila bila dengar kes-kes yg macam neh.
    adoi.
    mak budak tue pun 1.
    nak cari laki, biar lah yg berjenis skek.
    tau nak seronok jer.
    huhuhuhu.
    al-fatihah buat arwah.
    =___=

    ReplyDelete
  4. gerammmnya.
    x dk hati perut.
    heee

    ReplyDelete
  5. mak aih.. memang sungguh setan topeng manusia. tul tu midori rasa nak lenyek jer pakai lori padan muka.

    ReplyDelete
  6. kesian la kat budak tue..

    ReplyDelete
  7. tu bkn manusia tapi binatang...binatang....

    ReplyDelete
  8. Dah trlepas pon perlakunya...yg dtendang dah x dptkan dselamatkan....xkan yg hdup nak dmatikan pulakan...sungguh x adil..

    ReplyDelete

Followers