05 March 2010

MIDORI, mak, yuyun, wawa, Apek & Encik Teksi..

Salam pembaca setia blog midori day's.. Heee.. MIDORI sekarang berada di Toyota Service Centre. Tengah tunggu kereta mak di servis.. Lama giler la kitorang kene tunggu. Bayangkan dari pukul 10 pg kitorang terpacak kat cini.. Huhuhu.. Maybe dalam pukul 4 ptg baru siap kete tu.

So, untuk mengelakkan keboringan, tadi sempat la kitorang pegi Jusco Maluri.. hahaha.. 1st time tau pergi sane. Dari luar nampak macam besar je Jusco tu, tapi bila dah masuk tak banyak sangat kedainya.. hahahaha..

U olls nak tau tak? Yang kelakar nya kan, sebab kereta dah tinggal kat tempat servis ni. Maka nya kalau nak kuar dari sini kene la naik teksi. Kitorang pn tunggu la teksi kat tepi jalan tu. Pastu ada la teksi ni berenti. MIDORI pn naik la. Dah naik dah ni, tetibe apek tu tanye, macam ni la lebih kurang dialog nye. Heee

Apek: Mau pigi manna?
Mak MIDORI : Jusco Wangsa Maju boleh ka?
Apek : Owhh.. Jusco ooo? Wangsa Maju? (sambil pegang dagu & berfikir).
Mak MIDORI : Boleh ke???
Apek : Wangsa Maju arr? Wangsa maju?

Kete dah jalan ni.. Apek masih berfikir.. Tetibe, apek brek mengejut! Kitorang yang kat dalam kete tu terkejut beruk.. Ngeee.. Diorang je MIDORI takkk.. hahaha.. Haa sambung balik. Apek tu brek & berenti kan teksi dia kat tepi jalan. Jauh nya agak-agak 50 meter dari pintu masuk Toyota Service Centre tu la. Kemudian mak MIDORI bersuara.

Mak MIDORI : Boleh ke pegi Wangsa Maju?
Apek : Haiya, saya tatak tau lor itu sana jalan.. Sori-sori.. Saya tatak tau la..
MIDORI & Yuyun (adk MIDORI) : #$$&%&^*?????? Apek-apek..
Yuyun : Aduhh.. buat segan je nak turun balik.. %^$&^$^%????
Mak MIDORI : Tak pe lah.. Naik teksi lain la.. Hurmm...

Dengan langkah longlai & malu yang teramat sangat kitorang pun turun balik dari teksi tu.. Hampeh toi!! Hahaha.. Yang paling kelakar si Yuyun la. Tak abeh-abeh cakap, buat segan jer kene turun balik.. Wakakakaka.. MIDORI rasa geram jer ngn apek tu.. kalau tak tahu cakap la awal-awal.. Ni boleh siap berfikir sejenak plak die. Hurmm..

Tapi kejadian tu tak mematahkan semangat kitorang nak pergi Jusco jugak.. Last-last mak MIDORI cakap Jusco Maluri maybe diorang tau kot.. Kitorang pn tengah-tengah panas bute tu tunggu la teksi seterusnya. Dalam 5 minit, 1 lagi teksi sampai.. kali ni Melayu.. Fuhh lega.. Senang cket nak paham.. Ngeee..

Mak MIDORI pun bukak pintu pastu tanye,

Mak MIDORI : Encik, Jusco Wangsa Maju boleh? (Masih ada hati nak pegi Wangsa Maju tuh.. hahaha)
Encik Teksi : (hanya menganggukkan kepala)

Hahaha.. Kitorang usha jela kan.. Pastu mak pun bagi isyarat suh kitorang naik.. Kitorang pun naik ar.. Untuk keluar dari kawasan tu die kene buat u-turn.. Perhhhh.. Sekali die u-turn rasa nak terbalik teksi die tu.. Kitorang cume membisu jer sebab kengerian teramat sangat (yeke?? hahaha).. Pastu. dah u-turn tu, MIDORI cakap kt mak..

MIDORI : Mak, nape tak pegi Jusco Maluri jer? Dekat cket.
Mak : Haa? Nak pegi Maluri ke?
MIDORI : Yela.. Wangsa maju Jauh sangat. Mak cakap la kt orang tu suh g Maluri jer (dalam nada berbisik)

Mane tak nya kitorang dah macam berbisik sebab tengok muke encik teksi tu masam jer.. Takut gak kang die cakap banyak songeh plak budak ni.. hahaha .. Pastu mak pun gagah kan diri cakap kt encik teksi tu suh anta ke Jusco Maluri jer. U olls tau ape yang encik teksi tu buat??? haaaaaa..... Kan dah!! Ngeeee...

Die cume angguk jer.. Hahahaha.. Sepatah haram die tak cakap ape2.. Lagi teruk dari apek tadi tu.. Sekurang-kurangnya berbunyik juga apek tu.. hahahaha.. Ini angguk-angguk jer.. Macam tak sudi je nak anta kitorang tau.. Ngeeee..

Akhirnya, sampai jugak la kitorang kat Jusco Maluri tu.. Turun je dari teksi tu, Wawa, adk MIDORI yang sorang lagi bersuara.

Wawa: eeee takut wawa tengok orang tu bawak teksi.. macam nak terbalik je biler die konar.. eeee..
MIDORI, mak & yuyun : erk?? $%^$^%#&%&?? kahkahkahkah..

Rupanya semua orang gerun masa dalam teksi tu.. tapi masing-masing kontrol cun.. Hahahhahaha..

Dah sampai tu ape lagi, kitorang pun enjoy-enjoy la kat situ.. Hahahahaha.. ape la yang MIDORI merepek ni??? Hihihihi.. Saja je nak cite kat u olls sume.. Hahahaha.. Pastu dah puas jalan-jalan kitorang pun balik ke Toyota Service Centre ni untuk amek kete.. Perhhhh.. Haram tak siap lagi.. Yela dah die cakap pun maybe dalam kul4 baru siap yang kitorang kul2 dah terpacak kat sini.. Har har har har.. Salah siapa kan? Ngeee.. Bukan salah MIDORI yer yer yer yerr.. kikiki..

Nasib baik la Toyota ni sangat mesra pelanggan. Mereka sediakan Customer Lounge untuk pelanggan-pelanggan mereka menunggu. Tempat ni pun sangat selesa. Ada disediakan air dan makanan ringan. U olls order jer kt situ. 18 kali nak order pun boleh. Free of charge ok.. Hahaha... Ada sofa yang empok dan tv bersaiz 32 inci, dengan siaran astro lagi tu.. hahaha..

Dan yang paling MIDORI suke ialah die ada sediakan kemudahan Wifi kt cni.. So kalau u olls ada laptop boleh la bawak.. Free okkkk.. Hahaha.. Kalau tak de laptop macam MIDORI ni haaa pun tak pe.. Sebab ada disediakan desktop untuk kegunaan pelanggan. Hiiiiii.. Suke suke suke!!.. hahaha.. Pakai la berapa lama pun yang korang nak.. Freeeeee... ahahahah.. tapi kalau dah lama sangat tu, pastu ada customer lain yang dok ulang-alik kat belakang u olls tu paham-paham la yer.. Takkan kite je nak gunekan?? Agak-agak la dekkk.. Kalau rasa nak men tenet berjam-jam bawak la laptop ko sendiri dekkk.. hahahaha

Untuk pengetahuan u olls.. Kat belakang MIDORI ni pun ada 1 amoi yang dok usha-usha ape MIDORI tulis & dok ulang-alik belakang MIDORI dari tadi.. Kahkahkahkah.. U olls pikir la sendiri dah berapa lama MIDORI mengadap pc ni.. Hahahahahaha.. Jup yer moi.. Nak abeh dah cite ni haaa.. kekekekekekekke..

Jadi, kepada pembaca setia blog midori day's ni, diharap anda semua terhibur dengan entry MIDORI yang mereng ni..Hahahaha..


Ada ke pembaca setia blog ko ni MIDORI?? Perasaan btol la ko ni.. Kikiki..

2 comments:

  1. Nasib baek encik teksi tu tak drift teksi dia...hehe :D

    ReplyDelete
  2. haih, macam2 jenis driver teksi nih..kalo kwn kita, dia dah maki hamun apek tuh

    ReplyDelete

Followers