21 April 2010

CERITA AKU LAGI

Aku baru balik dari Shah Alam. Pergi campus untuk amek transkrip yang telah siap. Tak yah la korang tanya result aku. Tak yah la korang tergedik2 nak suh aku upload transkrip aku tu. Result taraf anugerah naib canselor, anugerah pelajar cemerlang punyooo.. Hak hak hak.

Lame tau aku nak dapat kan transkrip ni. Macam-macam dugaan aku hadapi. Siap mengamuk kat kaunter bendahari lagi. Gara-gara kesengalan dia nak lepaskan transkrip aku. Aku dah bayar weh. Bukan tak bayar. Die sengaja nak tambah-tambah jumlah yuran aku. Sape tak hangin. Aku gegar kaunter die tu. Terus diam seribu bahasa dia. Aku cakap elok2, lemah lembut tapi dia nak tunjuk garang plak. Dia ingat dia sorang jer yang garang??? Hah amek kau!! Baru kau tau sape lagi garang. Dah la dia yang wat silap. Hampagas betol..

Lame gak ar aku berulang-alik nak menyetelkan bende ni. Akhirnya setel jugak. Puas hati aku dah dapat transkrip ni. Plus, puas hati aku dapat tunjuk kegarangan aku ngan pompuan tu. Bukan apa, dah lame dah aku simpan. Makin lame makin kurang ajar plak diorg ni layan student. Kalau dah kurang ajar tu, ni diaaaa... Cikgu Midori datang nak kasi ajar cket diorg ni wt keje. Syukur dapat gak aku pegang transkrip aku ni. Pasni tunggu untuk konvo plak. Harap-harap semua berjalan lancar.

Pas balik dari Shah Alam tadi, aku singgah carefour. Saja jalan-jalan menenangkan fikiran. Usha sini, usha sana. Last2 aku beli bedak sejuk seri mawar jerk... Wakakakakkakaka.. Nak bagi kulit muka ni halus, mulus, tulus, tapi bulus takde yer.. Wahahaahhaha..

Eh, ermm.. Aku terbaca kat kotak shoutmix aku tu, si days kawan blogger aku yang selalu komen entry aku tu. Dia suh aku buat cerita kanak-kanak plak pada masa akan datang. Kata boleh untung banyak. Wakakakakaka. Banyaknya ringgit-ringgit $$$$$... Ini semua gara-gara karangan rasmi aku semalam la. Cube la korang bace yang The Bear And The Kancil tu. Tapi aku rasa la kan, mau kene lempar buku-buku aku tu nnt oleh mak-mak bapak-bapak budak2 tu. Mane taknya. Cerita tak masuk akal langsung. Wakakakaka...

Nanti la days, aku tunggu letrek xde lagik. Sebab aku terlampau banyak idea time2 blackout ni. Letrek blackout tapi otak aku ni berfungsi tahap gaban masa tu... Wawawawawa... Tapi kalau korang suke nanti aku buat la lagi (ayat perasan.. Wakakakakak)


Nota kakiku: Pasni aku teringin nak buat cerita yang hero nye berok. Kekekekekeke...

6 comments:

  1. mane ade..nanti kau suruh anak murid aku bace buku cerite kau..hehe..sure deyal suke..mak bapak xsuke sape dulik tu kelas aku..aku nye pasal la..heheh..kalo xsuke bukak sekolah sendri hehee

    ReplyDelete
  2. haha. padan muke makcik kaunter. tunjuk kerek lak an?
    aku pon slalu gak hangen ngn orang2 gini. saje nak carik pasal.

    nak kovo dah? tahniah okey..

    ReplyDelete
  3. haha.. kalau akak pecah je pintu pejabat bendahari tu... wohaa...
    tak pun tangga nak pi ambik transkrip tu kasi pecah....
    lepas tu... mintak dekat komander taruk flying fox.... sbb dh tak de tangga...

    100% karot =)

    ReplyDelete
  4. @dasying days : hahaha.. ganas tul cikgu ni.. kekeke

    @Neo : tgh sabar la ni Neo. klau tak sabar dah bakor dah bendahari tu.. kekekek..

    @nasikputeh : student life. hahaha.. thanks

    @MissXYZ : kekeke.. lagi gnas akak ni.. hahahah

    ReplyDelete
  5. Uiks..shah alam jek.
    UITM ke..ngehh..

    ReplyDelete

Followers