01 April 2010

ROKOK | Mengandungi Darah Babi?

Salam kepada pembaca setia blog Midori. Apa khabar hari ni? Sihat? Dah breakfast? Heee.. Dah hisap okok (rokok)?

Haa... Ni diaaa... (Gambar Ihsan Kosmo)


Sedapnya okok.. Heeee... Hari ni dalam berita kosmo, ada menyatakan penyelidikan seorang profesor di Australia iaitu Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney telah mendapati mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Heee... Dia tidak menyatakan jenama apa tapi anda fikir2 la sendiri. Hahahahahahaha..

Kesimpulannya jangan la merokok. Selain ada babi kat dalam tu, merokokkan boleh merosakkan kesihatan. Boleh menyebabkan pembekuan darah dekat dalam otak, boleh merosakkan hati.

Ish ish ish.... Kalau u ols isap jugak Midori tak tahu la nak kata apa. Apa kata anda berenti jer merokok. Memang sukar, Midori paham tapi kan ada treatment untuk berenti merokok. Jadi apa salahnya anda cuba kan?

Bertindaklah dengan betul. Nak ke anda isap babi? Ooppss... Isap okok yang mengandungi babi? Heeee...

Untuk baca berita lanjut mengenai isu ini klik Kosmo


Nota Kaki : Macam mana la penerimaan orang yang merokok tentang isu ni kan? Hurmmm...

2 comments:

  1. uish.. babi lak plak dlm rokok..
    klo x berhenti merokok tue xtwu r..hikhik ;P

    ReplyDelete
  2. Hehehe.. tu la salina.. Kalau masih isap rokok gak tak tau la nak kata ape. tapi orang cakap susah nak benti merokok ni.. cian gak nak suh stop on the spot. tapi nak wat macam mane.. kene la cuba. heee..

    tak cuba tak tahu kan? heeee

    ReplyDelete

Followers