20 April 2010

SATU TENGAH HARI TANPA LETRIK

Huh.. hari ni kat kedai dobi takde letrek. Jadi kami semua ambil peluang untuk berehat-rehat dan yang paling best si kak ina tu sempat membuta!!. Hampeh. Ni semua gara-gara TNB wt penyelenggaraan mende ntah.. Tension2..


Korang bayangkan je la yer aku punye tension, sampai aku jalan kaki anto si pu3 g sekolah. Hampir 1 kilometer gak la pergi balik. Perhhh... Nasib baik hari ni tak berapa nak panas cuacenye. Nak dijadikan cerita, kitorang pun jalan punye jalan, punye jalan, sampai la kt segi 3 bermuda tu. (tempat yang aku selalu anto die tu.. depan umah kawan die yang aku tak tau apa nama nye.. kekekeke). Actually, ada sesuatu yang menarik perhatian aku kat tepi sekolah die tu. Tu yang agak sanggup aku jalan kaki anto die tu.. hahahaha..


Bila dah sampai kt segi 3 bermuda tu, aku pun usha2 kat tepi sekolah die tu.. Perhhh.. Aku nampak!! Aku nampakk!! Aku pun ape lagi, aku usha si pu3 pastu dengan pantas die pun menjalankan tugas. Dengan langkah yang lenggang lenggok, die pun terus menuju menghampiri makhluk berwarna merah itu. Aku hanya melihat dari jauh. Takot2 die lari plak kan.. Kikikiki.. Agak lame jugak la aku berdiri kt tepi jalan tu.. Dah macam mak janda dah.. Ngeh ngeh ngeh.. Aku dapat lihat beberapa pergerakan dan aktiviti sedang dilakukan oleh tuan punya makhluk merah tu.


Dengan penuh kesabaran, aku menunggu pu3 menyelesaikan job yang aku bg tu. Kemudian, aku lihat pu3 mula bergerak menjauhi makhluk merah tu. Dengan lenggang lenggok die tu, slow motion jer datang kat aku. Perhhh.. Aku lihat pu3 membawa sesuatu yang diberi oleh tuan makhluk merah tu. Berdebar-debar aku rasa!! Dup dap dup dap.. Bila die dah dekat aku terus sambau bende tu!! Perhhhh... Macam2 perasaan ade. Tetibe pu3 cakap sesuatu. Aku macam dengar tak dengar jer.. Hanya sengih jer sebab dah tak sabar aku nak menikmati bende tu. Betol2 buat aku terangsang dari ujung rambut sampai ujong kaki. :P


Ni la bende yang wt aku giler tu!!



Ice Blended!! Vanilla Capucino!!! Wahhhh.. Slurpppp.....Slurppp... Cedap nyeeee.... Mr. Starlight, Vanilla Capucino 18!!! ngeh ngeh ngeh..



Hahahaha.. Dah tu, aku pun balik la ke kedai.. Jalan kaki beb. Ade gak la mat2 sengal yang cube nak ngorat ice blended aku tu. Tapi aku berjaya menyelamatkan nye. Huhhh.. Aku pun wt bodo jer, terus jalan terkedek2 balik kedai. Nak je aku sound dak2 ni 2 3 round. Takde duit la tu nak beli sendiri. Huh.. Tu la korang, keje tak nak, melepak kat tepi jalan je keje tgh2 hari bute!. Ice blended pn xleh nak beli.. Wakakakakaka.. Bluwekkk.. Korang tengok jela aku makan yer.. Hak hak hak..

Akhirnya sampai la aku kat kedai. Aku tarik kerusi dekat tong2 sabun kt tepi pintu tu, aku pun dudok, angkat kaki baik punye letak kat tong2 ala2 gengster sambil menikmati ice blended tu.. Arghhh.. Memang nikmat!! Perhhh... Dah la letrik takde, kipas tak leh bukak, panas plak tu jalan bapak jauh nye. Memang sedap la pekena ice blended.. Wahahahahaha... Syiokkkk woooo.. Hahahahahahahahahaha

Nota kakiku: Pas pekena ice blended tu aku dapat idea macam mane nak isi keboringan mase tu. Ngeh ngeh ngeh.. Aku tarik kusi, amek pen ngn kertas pastu, aku pun tulih. Aku tulih cerita laa.. Kalau nak tau korang, korang tunggu la entry aku yang seterusnye.. Wahahahahaha.. Roger n out!!

4 comments:

  1. Dulu gua pernah try buat ice-blended pakai lesung batu.

    ReplyDelete
  2. dengan lesung batu? Perhhh.. puas la nak ketuk ais tu... Huhuhu..

    ReplyDelete
  3. adeyh....rasa nak iceblended juga !!! sedapnya...

    ReplyDelete
  4. keje kat dobi ke ??
    duduk mane..??

    ReplyDelete

Followers