07 April 2010

HOLIDAY | GENTING HIGHLAND

Umcarkkk!!. Heee.. Salam semua pembaca setia blog Midori Day's. Dah berapa hari Midori tak update blog ni. Banyak msj dekat shoutbox. Heee... Takpa2 jangan risau. Midori akan pergi jalan2 ke blog u ols semua nanti yer. Heee..

Jadi, pada hari Sabtu lepas, Midori & family telah pergi ke Genting Highland. Wahhhh sejuk giler kat sana. Kabus tebal. Rasa macam kat oversea plak. Hahahaha.. Yela selalu dok kat bawah ni panas jer. Bila naik Genting rasanya, wahhhhhhhhh.. SYok gitu. Kikiki..

Orang ramai giler kat sane. Parkin pun penuh.. Jenuh jugak la kitorg pusing2 cari parkin. Akhirnya jumpa jugak. Heee..

Haa kat bawah ni gambar2 yang sempat Midori rakamkan masa dekat Genting. Ada banyak lagi gambar dekat kamera adik Midori tapi yang diupload ni dari kamera Midori. Jom tengok gambar!! Heee


Merpati 2 Sejoli.. Bluwekkk.. Hahahaha (akak & suaminye.). Amek gambar ala gedik2 gitu.. Hahaha...



Hotel 1st World. (Bukan tempat kitorg tdo. Kitorg tdo kt Hotel Bukit Permata jerkkk.. Hahahaha)


Beraksi ketika kabus tebal. Poyo betol.. Hahaha


Lagi kepoyoon mereka melanda.. Kahkahkah..


Aksi kepenatan selepas berjalan jauh meredah kabus yang tebal. (Kata makan angin kan. Jalan la puas-puas.. Hahaha)


Eeeee... Tebal giler kabus. Sampai berposing pun tak nampak. (ALmaklum la kamera murah.. Hahaha)


Menantu bersama ibu mertua. Kikikiki...


Muka-muka kelaparan lepas habis main kat indoor game Genting Highland. (Ujan membataskan kitorg dari masuk ke outdoor theme park. Heee.. Sadisss..)


Beria-ria kau baby milo makan kepci. Hahahaha..


Pemandangan yang sweet sangat. Cantik..


Hotel Genting di litupi kabus tebal. (Kitorg plak hampir beku depan hotel ni, bergambar punya pasal. Hahaha)


Kabus tebal membataskan penglihatan pemandu sewaktu perjalanan turun dari Genting.


Giler tebal kabus kat atas tu. Kalah Cameron Highland. Masa pergi Cameron hari tu kitorg frust giler sebab cuaca panasssss...

Kalau nak tempat sejuk pergi la Genting Highland yer. Hahahaha.. Memang best n sejuk.. Tapi yang tak best nye susah nak cari parkin dan makanannya pun lebih mahal. Sila bawak budget lebih sikit yer untuk naik genting. Hahahaha..


Nota kakiku : Bila plak la nak merasa sejuk kt obersi (oversea).. Hahahaha..

No comments:

Post a Comment

Followers