07 May 2010

CERITA KAKNON

Selamat tengah hari deknon. Terima kasih kerana masih sudi membaca entry kaknon. Ade yang tanye umor kaknon. Hahahaha.. Tak muda tak tua. Tengah2. Hahahaha..

Ok la deknon. Banyak komen yang kaknon dapat dari petua2 kaknon. Ade yang kate bagus, ada yang kate dah buat tapi tak menjadi. Die lebih kurang macam ni la deknon yer, kite kene usaha. Petua-petua yang kaknon beri adalah sebagai satu jalan untuk membantu deknon2 semua. Deknon boleh mencuba petua-petua tersebut. Mengamalkan dengan konsisten. Jangan buat separuh jalan.

Kire macam petua ni satu permulaan untuk deknon. Kalau takde permulaan, takde usaha yang dibuat, hanya duduk sahaja macam mane kita nak dapat ape yang kita inginkan betol tak? Jadi ape yang penting, kita berusaha dan jangan putus asa. Kalau berjaya, Alhamdulillah. Kalau tak berjaya mungkin ada sebab tertentu. Semua yang berlaku hanyalah dengan keizinan-Nya. Betul tak deknon?

Kakak kaknon dulu, die nak kurus, die amalkan minum teh orang kampung. Memang badan die maintain jer masa zaman anak dara. Kaknon pulak, minum la teh tu berapa banyak sekalipun. Same jer badan kaknon. Takde perubahan langsung. Hahaha. Sebab ape deknon? Sebab, kakak kaknon tu rajin bersenam. Selain minum teh tu, die control apa yang die makan. Memang die sangat displin la masa tu. Kaknon? Harammm.. Semua kaknon bedal. Hahahahah.

Nasib baik la badan kaknon ni ok jer. Tak gemuk tak kurus. Tengah2. Hahahaha. Tapi tu la deknon2 semua. Apa yang penting untuk mencapai sesuatu dalam hidup kita adalah, displin, usaha, tawakal, berdoa, dan akhirnya biarkan Dia menentukannya.

Jangan cepat berputus asa yer deknon.

Nota kakiku : Kaknon lapo la.. Hahahaha

2 comments:

  1. kak!mcm mane nak dapat teh tu?hehe

    ReplyDelete
  2. teh ape? teh orang kampung? beli kat kedai la dekk.. hahaha.. alaa kt tempat yg orang jual2 jamu kat shopping kompleks tu pun ade deknon. cakap teh orang kampung. amboiii.. nak kurus yer?? hahaha..

    ReplyDelete

Followers