21 May 2010

SATE KAJANG KERTAS KAJANG | Feveret kaknon.. Slurpp slurppp.

Setelah semalam kaknon teringatkan nasi lemak. Hari kaknon teringin bende lain pulak.. Hahahaha.. Suke deknon yer cerita pasal makan. Tapi memang terliur pun tengok gambar nasi lemak tu. Itu baru gambar, belom betol2 ade depan mate. Hahahahaha..

Hari ni, kaknon teringin nak makan satu makanan ni. Sangat2 popular di seluruh Malaysia. Nak masak die kene pakai bara api, siap dengan kipas sekali. Macam raja sehari gitu nak suh orang kipas-kipas kan die. Hek4.

Makanan itu adalah SATE!! Hahahaha.. Ermmmm.. Sedapnya makan sate. Kene pulak kuah nye mantap.. Campur dengan sambal tumis. Perhhhhhhhhh wa cakap luuu.. Hahahahaha..



Perhhhh.. Baru tengok kuah dia deknon.. Meleleh air liur di buatnyaaaaaa...



Perhhhhhh.... Gabungan sate-sate terhebat! Hahahaha...



Perhhhhh.. Di tambah pulak dengan timun dan bawang. SLurppp slurpppp... Hahahahaha..


Dari umah kaknon kalau nak p kat Sate Kajang Haji Samuri tu 10 minit jer deknon. Bila time dapat gaji, sesak kedai tu deknon! Kalau deknon2 yang biase pergi tu tau la camne keadaannya. Tapi kaknon jarang la masuk kedai dia yang baru tu, sebab terlampau banyak orang dan sate die kureng cket. Die yang bahagian dalam kt dewan tu atau pun ade satu stall makcik kat tepi tu..

Perhhhh.. Memang mantap!! Sate ni yang penting kuah die mantap, daging die pulak lembut, kompem licin. Slurppp slurppp.. Hahahahaha.. Sate ni adalah makanan FEVERET kaknon dan ayah kaknon. Kalau kaknon sebut je,


"Yah, sedapnya kalau dapat makan sate. Ermm sedapnyeee.."
Kompem malam kang die cakap,
"Jom!"

Hahahaha.. Kitorang memang tak leh dengar perkataan sate tu. Kalau tak hari ni, esok kompem menggagau cari sate. Hahahahaha.. Sedap woooooo.. Deknon penah makan sate? Hahahahaha.. Dulu ayah kaknon boleh makan 30 cucuk tau.. Kadang-kadang lebih. Tapi sekarang kene kurangkan cket. Tak leh makan banyak2. Tapi banyak jugak laaaa.. Hahahahaha.. Kaknon biase kalau memang time teringin tu, mau berbelas cucuk jugak la. Ngeh ngeh ngehhh..

Nota kakiku : Sape nak banje kaknon makan sate?? Angkat wallet!!! Hahahahaha..


p/s: Gambar adalah ehsan Uncle Google yang ensem agaknya. Hahahahaha

21 comments:

  1. asyik makan je kaknon semenjak dua menjak ni..huhu..
    kat perlis ni ade sate rm1.00!secucuk!

    ReplyDelete
  2. sundul gan... enak pisan euy.. kirim atuh kang...

    ReplyDelete
  3. sundul gan,,, enak pisan euy... kirim atuh kang...

    ReplyDelete
  4. kaknon la plak blanjer deknon nih. :P

    ReplyDelete
  5. omak aih...sedapnya sate tue...
    nak jugak! nak jugak!

    ReplyDelete
  6. sate kajang memang best...huhuhu...terasa lapar la plak...

    ReplyDelete
  7. alamak! dah lama xmakan sate, series terliur huhuhu =)

    ReplyDelete
  8. arrgghh,satay!nak,nak,nak...hee hee :p

    ReplyDelete
  9. uhuhuuuu..sate kajang klu g wiken pon sesak..untung meniaga kat hj nazir tu..parking lagi

    ReplyDelete
  10. kaknon belanje la aisya..aisya dh dtg ni.,..hik3..;p

    ReplyDelete
  11. sate kajang,,mmmm sedap,,tapi itu dulu,,sekarang hampeh,,sate dhla bertambah kecik,,daging liat

    ReplyDelete
  12. ko memang pandai buat
    Aku rasa lapar...

    keh keh keh.

    ReplyDelete
  13. sate skang tak ngancam sebab banyak yang masak dengan mesin

    ReplyDelete
  14. erkkkk..kenyang kaknon, makan sate kajang. kenyang tgk gambar aje...

    ReplyDelete
  15. midori buat ain tingin nak mkn sate..uwaaaa

    ReplyDelete
  16. sekali lagi ko bjaye buat aku rase lapar la beb hehehe midori leh join rncgn jalan2 carik makan heheh

    ReplyDelete
  17. kecik2 dulu pernah makan sate kajang, memang sedap. dah tua2 ni dua tahun lepas makan sate kajang kat bangi...besar2 sate tu..sayang tukang bakar sate budak2 bangla..tak pandai bako sate..

    ReplyDelete
  18. salam..kak nonnnnn..ini bukan feveret lagi dah ..ini retfeback saya nie.....boleh habih 40-5- cucuk nih

    ReplyDelete
  19. hek4.. kelakar la korang ni.. kalau pasai makannnn.. NO 1!!! hahahahaha..

    ReplyDelete

Followers