11 May 2010

KAKNON MAIN BADMINTON PIALA THOMAS 2010

Ahaks. Salam deknon semua. Apa khabar hari ni? Sihat? Metsi deknon semua ingat fikir apehal la pulak si kaknon ni cakap die main badminton untuk Piala Thomas. Padahal, Piala Thomas tu untuk lelaki. Lagi satu, kalau kaknon main pun, ape ke hal nye kaknon masih disini? Masih menulis entry yang entah apa-apa untuk bacaan deknon-deknon semua.

Hahahahaha.. Macam ni cerita die, malam tadi kaknon tengok Malaysia lwn USA untuk Piala Uber. Memang lepas geram betol la kan sebab tak dapat tgk Malaysia lwn Nigeria untuk Piala Thomas pada hari ahad lepas.

Nak di jadikan cerita, lepas habis jer perlawanan yang berkesudahan Malaysi 5 - USA 0 tu, kaknon pun masuk tidur. Kaknon tak tau la ape dah jadi. Kaknon pun beria-ria, main badminton. Piala Thomas dekkk.. Mantap kaknon. Pukul sini, pukul sana. Perhhh.. Terbang sini terbang sana. Tersungkur sini tersungkur sana.

Mengutip mata demi mata. Akhirnya sampai la pada Match Point. Masa tu kaknon la leading. 20-19. Perhhh.. Dekat betol matanya. Kaknon bermain bermati-matian. Lawan Lin Dan beb. Kaknon tak tipu. Kaknon perlu mencari mata terakhir untuk menang.

Kaknon pun pukol la bola tu, sekali tu.. Gedegangggggg!! Tak sempat menang deknon. Kaknon hampe. Rupe2nya ayah kaknon ketok pintu kejut kaknon bangun tido. Hahahahaha..

Kaknon pun bangun terkebil-kebil. Terkejut kaknon. Mula cari mane Lin Dan. Last-last baru tersedar yang kaknon cume bermimpi. Hahahahahahahahahaha..

Itu la penangan Piala Thomas terhadap kaknon. Kikiki.. Klaka pulak rasa. Hari ni kaknon nak balik cepat. Sebab Malaysia lawan Jepun kul 6petang. Deknon semua jangan luper tengok. Bagi sokongan kat team Malaysia. Malaysia Boleh!!!!

11 comments:

  1. Ade salah ejaan *mesti - metsi.Haha sampai macam tuh sekali ? Klaka plak :D

    ReplyDelete
  2. hahaha.. kau ni kan deknon.. kaknon memang selalu salah eja. biasa la, konon2 terer menaip. 3000 perkataan dalam 1 minit. Hahahaha..

    kaknon memang peminat setia badminton. kalau malaysia kalah rasa nak nangis dekkk.. hahaha

    ReplyDelete
  3. jgn lupa singgah sini..BARANG PANASSS!!!! hanya di http://taglinetees.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. malaysia boleh!!! kaknon pon boleh!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. ace main dengan deknon, jom lawan congkakkkkkk kat sungai congkak. ada branih?

    ReplyDelete
  6. hehe..semangat ni sokong malaysia ye kaknon.. mintak2 malaysia menang lawan jepunn ni

    ReplyDelete
  7. Wah salam ziarah nich..
    Terimakasih sharenya ya..

    ReplyDelete
  8. hahahaha..

    punya lah dahsyat pengaruh piala uber siap boleh masuk dalam mimpi lagi..

    congrats dapat atasi lin dan 20-19.. wlupun hanya dalam mimpi. hahaha..

    mesti penat giler kalau terjaga dari mimpi camtu. uhh..

    ReplyDelete
  9. mari sini lawan indonesia siapa kan berjaya wait and see lah salam jiran

    ReplyDelete
  10. hahaha.. wait n see... :)

    ReplyDelete

Followers