17 May 2010

KEPELIKAN YANG MELANDA MENTOR 4 | Group B

Holaaa deknon. Jumpa lagi kita dalam segmen seterusnya. Hahahaha.. Macam pengacara TV pulak kaknon.

Semalam deknon tengok tak Mentor 4? Kaknon tengok. Kalau deknon nak tau, selama rancangan Mentor ni di wujudkan, kaknon tak pernah teringin nak tengok pun. Hahahaha. Tapi Mentor 4 ni kaknon rasa nak tengok pulak. Sebabnye penyanyi pujaan kaknon jadi mentor la. Siapa lagi kalau bukan kak Ziana Zain kita tu. Mantop! Hahaha..

Semalam jugak, Ziana tampil dengan protege baru. Bukan si Thalia tu. Kaknon bukan ape, masa konsert pengenalan tu, bila tengok si Thalia tu kaknon rasa "Eeee tak bestnye budak ni. Tak leh lawan la Suara Ila dan Nani'. Walaupun suara Ila dan Nani tu takde la best sangat tapi Thalia ni memang kureng cket.

Kata Ziana semalam, Thalia ni tak bersedia lagi. Huhuhu.. Mesti frust giler kan si Thalia tu. Takpela deknon. Takde rezeki kot. Lain kali cube lagi yer. Jadi semalam protege baru Ziana ialah Mohd. Ok la suara die. Tapi agak kelakar cket gaya dia. Mungkin gelabah kot. Yela, orang lain semua dah 2 minggu buat persiapan, die tak sampai 2 hari. Ahaks.

Masa kat belakang pentas tu, Nas Ahmad dah buat sesuatu yang pada kaknon tak sepatutnya die buat macam tu. Die tunjuk tapak tangan si Mohd tu ada tulis lirik. Alamak bangggg.. Apela. Jangan la buat macam tu. Malu la die. Muka Ziana pun dah berubah mase tu. Bukan ape deknon, Nas Ahmad kene la fikir, budak tu dah la baru diperkenalkan, lepas tu berlatih tak sampai 2 hari. Nak buat 3 persembahan!! Adoiiii.. Kaknon rasa geram je semalam bila Nas Ahmad buat macam tu. Penah sekali Johan Raja Lawak buat macam tu dekat peserta Raja Lawak. Lepas tu Harun Salim Bachik cakap, sebenarnya Johan tak boleh buat macam tu sebab melanggar etika pengacaraan ke ape ntah. Tapi lebih kurang macam tu la.

Lepas tu, kaknon tak berapa puas hati dengan pemarkahan. Macam mane si ayim yang menyanyi suara tak dengar, ntah ape bijik butir die menyanyi aku tak paham tapi last2 dapat markah tinggi. Kaknon rasa die bukan menyanyi, tapi die menjerit. Jerit jerit jerit!! Tu je kot yang die buat. Takde yang sedap langsung. Yang Dayang punye protege pulak, ntah ape yang sedapnye juri awam yang konon2 pelajar jurusan muzik tu bagi markah tinggi menggunung macam tu ntah. Padahal nyanyi macam orang gagap. Pelik2. Cube dengar Ziana dengan Mohd nyanyi. Sedap jer kita dengar melodi die, suara die. Semua jelas. Ishhh.. Pelik2


Nota kakiku : Banyak betol bende pelik.. Hahahaha

19 comments:

  1. deknon tgk journal smlm tah hapa problm c thalia tu ngn protege yg lain. siap ngs2 kaknon.. xpaham deknon diorg2 yg msk reality show ni. menangis kunun, duk rmh jew ley..
    elok jek mentor stat, ribut taufan pn melanda rmh deknon. terus tak dpt siaran tergendala. rasa nak cabut2 jek kuali leper kt atap tu..
    alik2 pg ni kuar citer c mohd ni..

    ReplyDelete
  2. nape ek thalia kene buang? tp ok gak tu gaye je lebih.nyanyi xde mende pon.tp kesian jgk heheheh...

    ReplyDelete
  3. tgok gak..tp x smpat nk tngu abis dorg da tukar..ampeh je rse..

    ReplyDelete
  4. tak tengok pulak semalam. T_T
    tapi mas idayu punye protege tak best lah. bukan nak kate ape, tapi tak sehebat black.

    ReplyDelete
  5. betul2 kaknon..mmg pelik. kita tgk nxweek adaklah kepelikan ini bertambah pelik..

    ReplyDelete
  6. kaknon~
    deknon tak kesah pun sape menang..tapi deknon taknak mas idayu boleh?. hehe. =)

    ReplyDelete
  7. semalam belalang gosok2 mata belalang bnyk kali...pas tue hantuk kpl kat dinding 2 kali...belalang igt ke silap tgk pasal sblm nih protege ziana gurl...rupanye betul arr dia tukar ek...

    ReplyDelete
  8. hahaha...bosan la semalam punye konsert..
    ntah papae..
    macam tak ley challange ngan group A....huhuhuh ayim lagi la..
    mcm berlagak je..bajet bgus je..huhuhu

    ReplyDelete
  9. a'a la ntah ape2 semlm.. aduhai mcm mner ni.. nk salahkan sape.. hehe

    ReplyDelete
  10. wak suka dgr mamat klate ni tu nyanyi..apa tu yg mas idayu mentornya..stakat ni si shaq la paling mantap...suara pun ada unik

    ReplyDelete
  11. best ke mentor nie???? x pnh tk pun..hehe

    ReplyDelete
  12. eh bukan semalam kes protoge ziana dah tukar lain ke? semalam tak tengok sangat..

    ReplyDelete
  13. saba ye kak non oiii hahaha..sy pun terkejut semalam awat jantan duk nyanyi ni..

    ReplyDelete
  14. hi kak non hehehe a'ah la pelik tul..xpuas ati ni sbb ayim dpt markah tinggi..ish2...xbest2!!!!

    ReplyDelete
  15. hahaha.. amboi2 deknon semua.. laju je korang ek kalau pasal artis. hehehe.. thanks komen entry kaknon.

    untuk pengetahuan deknon2 semua, kaknon pun taknak Mas Idayu menang!! Hahahahaha.. Protege die biase je kot.. hahahaha..

    Ziana! Ziana! Ziana!!

    Kaknon pun dulu tak tengok mentor2 ni.. Kaknon tengok sebab Ziana Zain jer. Hahahahaha..

    ReplyDelete
  16. pelik lah,kalau dah rasa thalia tu xbest,kenapa xreject dia awal2...kesian dia,mesti frust gila2..

    ReplyDelete
  17. Baca komen kaknon ni pun dah macam tengok TV laa... takyah saya tengok mentor. deknon suke ur review

    ReplyDelete

Followers