06 May 2010

PENULISAN KAKNON

Salam.. Apa khabar deknon semua hari ni? Sihat? Masih memerlukan petua dari kaknon? Hehehehe.. Kaknon cube la yer untuk memuaskan hati deknon2 semua.

Banyak juga komen2 dari deknon yang bace entry petua kaknon. Sebenarnya, semua petua2 ni memang petua tradisional. Kalau nak ikut petua ayah kaknon lagi la banyak. Takut deknon tak sanggup nak guna jer. Hahahahaha.

Antaranya, petua pemanis wajah, petua hilangkan jerawat dan banyak lagi. Tapi kalau kaknon pun tak sanggup nak buat, mesti deknon pun takkan sanggup punye. Petua ayah kaknon jenis extreme. Hahahahaha..

Ok deknon, ade sahabat2 dari indonesia yang tak berapa paham apa yang kaknon cube sampaikan. Yela, bahasa melayu dan indonesia dengarnya hampir sama tapi berlainan. Kadang2 memang sukar untuk kita memahaminya. Kaknon cuba la yer memperbaiki perkataan-perkataan tu untuk lebih difahami.

Bukan ape deknon, kaknon tak berapa suka menulis dengan terlampau formal. Kaknon rasa macam masa taip tu, muka kaknon berkerut-kerut dan perasaan kaknon pun serius jer. Kalau deknon boleh tengok la masa kaknon menulis formal tu, mesti deknon kate "apehal la minah ni emosi sangat?". Hahahaha.. Sebab tu kaknon lebih suka menulis dengan santai. Menggunakan bahasa2 yang mudah, ringkas dan tak memeningkan kepala deknon semua untuk membacanye.

Kaknon nak, bila orang bace blog kaknon, diorang akan rasa happy, tenang, dan teringat-ingat petua kaknon. Hahahaha.. Dan yang paling penting, taknak la deknon bace dengan muka yang berkerut-kerut. Nanti cepat kedut muka deknonnn.. hehehe..


Nota kakiku : Kejap lagi nak upload petua lain pulak. Ade request dari deknon2 yang komen semalam. Thanks deknon bace petua kaknon :)

5 comments:

  1. thanks for the tips kaknon, slalu2 la share mcm2 jenis tips kecantikan dan nak handle problem kaknon, :)

    ReplyDelete
  2. Kak Non, bagi petua mcm mane nak naikkan badan.Desperate sgt nih :(

    ReplyDelete
  3. haha. jangan risau kaknon. deknon eciz tak kan berkerut muka masa baca entry kaknon sbb muka deknon eciz nii memang berseri je. huahua

    NISECA suka merapu

    ReplyDelete
  4. @Wawa : Insyaallah wawa. Kalau berkesempatan kaknon akan share dengan deknon yer.

    @encik Tikus : Sabar deknon.. Deknon kurus sangat ke? Kesian pulak kaknon tengok. Metabolisma tinggi ni.

    @aliep TI : apa yang ape tu?

    @Nisaeciz : Ahaks. yela deknon. Angkat bakul sendiri. Hahaha.. Jangan marah yer. Bergurau saja. Bagus la kalau sentiasa berseri. Ap rahsianya? :)

    ReplyDelete

Followers