04 May 2010

PETUA KAKNON | Menglicinkan dan Memerahkan Kulit Muka


Hai deknonnnnn.. Bertemu kembali kita didalam blog kaknon ni. Hehehehe.. Ok la deknon. Entry kali ni berkaitan kecantikan yer deknon. Bace lagi sekali, kecantikan!. Haa pandai deknon.. hahahaha..


Ok, kaknon nak kongsi petua turun temurun dari nenek moyang kita la.



Melicinkan dan Memerahkan Kulit Muka.


Haaa.. Sape taknak kulit licin kan?? Dah la licin, kemerah-merahan gitu. How sweet!! Hek4. Ok deknon, apa yang perlu deknon buat untuk dapatkan kulit macam tu?

Pertama sekali, deknon pergi pasaraya pastu beli tomato yang masak ranum tu. Lepas tu, balik umah, jangan nak menyimpang pulak. Kikikiki. Dah sampai umah, cuci muka deknon tu bersih2. Dah cuci muka bersih2, cuci pulak tomato tu bersih2. Sebiji dah cukop yer deknon.

Kemudian, lecek tomato tu sampai hancur. Dah hancur tu, deknon sapu dekat muka deknon yang cun tu. Kemudian, biarkan dalam 20 minit. Set timer yer deknon. Kalau yang xde timer tu, jeling2 la kat jam dinding umah korang tu haaa. Hek4. Ok, lepas dah 20 minit tu kan, deknon cuci muka tu dengan air bersih. Cuci bersih2 yer deknon. Takut kang tumbuh plak pokok tomato kat muka tu. Wakakakakakakaka~ Takde, main2 je yer. Kot2 ade pulak yang takot nak cuba petua ni. Hahahahaha..


Buat 2 atau 3 kali seminggu. Insyaallah muka deknon semua akan licin, halus dan mulus macam kaknon. Hahahahaha.. Cayalah kaknon!!



Nota kakiku : Tunggu petua selanjutnya yer. Deknon pun boleh request petua yang deknon nak yer. Nanti kaknon tolong carikan dan ceritakan yer deknon. Hehehehe


14 comments:

  1. letak sos tomato boleh tak..

    ReplyDelete
  2. wahh best neh..nk try lah..hee~~

    ReplyDelete
  3. nak tgk buktinya kaknon..
    muka kaknon licin dan kemerahan yea..
    wow~

    ReplyDelete
  4. kalau makan tomato tu,xyah pupur kat muka xleh?ehe..

    ReplyDelete
  5. petua ni memang berbaloii sebab I memang slalu amalkan this petua.. sebelum tu kita makan dulu sebiji buah tomato. lagi stau biji boleh disapu dimuka

    ReplyDelete
  6. hahaha.. cube la baru tau hasil nye.

    @bspotgurl : thanks untuk tip tambahan tu. tomato memang bgs untuk kulit kn. kaknon love tomato!!

    @Nazihaha : makan pun boleh deknon. tapi buat 2,2 lagi bagus.

    @Noor Afzan : Muke kaknon biase jer. tapi tengok la pasni. kompem cun! fensan abgnon kau tgk nanti. hahahahaha

    ReplyDelete
  7. mesti muka kaknon cun kan..nk try jugak lah nnt..nnt 2 maknanya lambat lagi lah kot..hihi

    ReplyDelete
  8. Berkesan ke? dulu diaorang ckp kena mkn tomato..sophie tak suke syur..Tapi kalau lumur kat muka leh nak gak wat. De petua hilngkn jeragat?

    ReplyDelete
  9. @Newbie : ape yg hehe nye? :P

    @sophie : banyak orang mengakui petua ni berkesan deknon. Tak suka makan sayur? eee kau jangan buat pasal dekkk.. sayur sangat penting tau. mase muda kita tak rasa dek. dah tua nanti nyesal. silap2 boleh kene buasir dekkk.. baik kau amalkan makan sayur dek.. Jeragat? Ok nanti kaknon share yer petua nye. Tungguuuuuu.. Hehehe

    ReplyDelete
  10. 2-3 kali seminggu je? kalau tiap2 hari camne?

    ReplyDelete
  11. wow..kena cuba ni..selalu guna putih telur je

    ReplyDelete
  12. pernah mencoba tapi tidak berhasil . mcm mna tue ??

    ReplyDelete
  13. tomato memang bagus kalo nak cantik.betol tak kaknon?lalala~

    ReplyDelete

Followers